wat kan ik doen tegen kalkaanslag van mijn luchtbevochtiger in het interieur

Weet jij het antwoord?

/2500

alleen gedistilleerd water gebruiken, daar zit geen kalk meer in, is mij ooit verteld. Daarom dit water ook alleen gebruiken bij je stoomstrijkijzer.

Ik neem aan dat je bedoelt dat je een wit sluier over je meubels krijgt. Ik had dat ook en heb de afgelopen 3 weken het water steeds een poosje laten koken (en daarna afkoelen) voor ik het in de luchtbevochtiger deed. Ook heb ik het water uit de condensdroger gebruikt. Tot nu toe vind ik het een stuk minder dan wanneer ik water direct uit de kraan gebruik.

Ik had er ook last van, maar sinds we een Venta hebben is het probleem opgelost. Ook al doen we er nog hetzelfde kraanwater in, en laten we 5 liter water per dag verdampen!

Volgens mij is gedestilleerd water niet bedoeld voor een stoom, of luchtbevochtiger. Dit heeft te maken met de geleidbaarheid van het water. Gedestilleerd water is praktisch puur h2o, er zijn dus weinig deeltjes in opgelost en hierdoor is de geleidbaarheid erg laag. Beter is om alleen alle kalkaanslag-vormende deeltjes uit het water te verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100