Wat is beter voor een slaapkamer op het zuiden: koele of warme kleuren?

Een vrij kleine slaapkamer met raam op het zuiden, circa 2 x 3 meter. Wordt het met warme kleuren er niet te knus of te benauwd? Of zijn koele kleuren er juist niet gewenst? Of is het allemaal toch een kwestie van smaak? Maakt het verschil of het een grotere of een kleinere kamer is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mijn slaapkamer, ook niet te groot, en zuid/zuidoost heeft één warmrode muur en de rest is licht (niet wit, maar een soort creme). vind ik zelf nog steeds een hele mooie combi. volgens mij is het toch een kwestie van smaak tip om een gevoel te krijgen (heb ik ook gedaan) koop van een paar kleuren die je ziet zitten, één rol zo goedkoop mogelijk behang (bij de gamma zijn die echt niet duur). Kleur moet ongeveer goed zijn, hoeft niet helemaal, gaat om het gevoel. Hang provisorisch (met afplaktape) een paar banen op en laat ze een paar dagen hangen, dan de volgende kleur. Daarmee voorkom je dat je het echt niet mooi vind als het klaar is.

Ik denk dat het een kwestie van smaak is. Zelf zou ik voor lichte warme kleuren gaan voor een groter effect.

kies een kleur waar je je goed bij voelt die te zien bij het wakker worden. ik heb een kleine slaapkamer op het zuiden. heb 'm een lichte warmgele kleur gegeven, net als de luxaflex. heerlijk zonnig wakker worden! :)

Gebruik lichte, warme kleuren en plaats niet teveel meubels (donkere kasten e.d.) in de ruimte. Een (echt) grote spiegel is super: Hij vergroot de ruimte optisch enorm! Hang hem zo dat hij ook het zonlicht kan vangen en weerkaatsen: Zo heb je de gehele dag een vrolijke, lichte kamer!

kamers op het zuiden: koele kleuren. Kamers op het noorden: warme kleuren. Overigens kunnen kleuren licht opgebracht worden; of op maar 1 muur of op het plafond

Een slaapkamer hoort rust en warmte uit te stralen. Tegelijkertijd moet het ook fris ogen, zeker op het zuiden kan het er vaak warm worden. Daarom zou ik voor een kleur gaan die in de basis koel is, maar toch knus en aards is. Olijfgroen bijvoorbeeld. Of heel licht zeegroen. Je kunt natuurlijk ook die kleuren combineren. De bovenste twee rijen zou ik geschikt vinden voor een slaapkamer. Als je er ook nog een grote plant in zet is het helemaal af!

Ik zou zelf de kamer wit houden en de accessoires een kleur geven. Kies warme kleuren voor de winter en koele kleuren voor de zomer. Dus het dekbedovertrek, een lamp, gordijnen etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100