Zijn alle spaarlampen tegenwoordig zo lomp groot?

Hier in de buurt zijn geen gewone gloeilampen meer verkrijgbaar, alleen maar spaarlampen. Maar die dingen zijn zo lomp groot dat de lampen nu zelfs bòven mijn schemerlampkapjes uitsteken. Zijn er niet ergens kleiner te koop, en zo ja, waar dan?

Toegevoegd na 1 minuut:
Dit is echt geen gezicht zo :-(

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, er zijn al veel spaarlampen voor kleinere vermogens die al een stuk kleiner zijn, verder kun je nu halogeenlampjes kopen die vrijwel dezelfde ballon hebben als de oude gloeidraad peertjes.

Neen, die nieuwste zijn redelijk klein.. gisteren is een spaarlamp gesprongen bij ons & Ik heb er een van de nieuwste die we hadden ingestoken.. ze was kleiner & ze scheen veel beter

Ze worden steeds 'normaler' wat vorm en grootte betreft, de oudere types zijn wel groter. De nieuwste ledlampen die nog zuiniger zijn, zijn van volkomen normaal formaat en steeds makkelijker verkrijgbaar. Zoek op google, je kunt ze ook online bestellen.

Je kunt gewoon naar de HEMA gaan voor spaarlampen in verschillende (en ook kleine) formaten. Ze hoeven tegenwoordig echt niet meer zo achterlijk groot te zijn!

Bij de Action hebben ze kleine lampjes (5 Watt) voor in schemerlampen, passen prima en steken er niet bovenuit. Ik meen zo rond de 2,50 p. st.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100