Waarom moet een wasmachine waterpas staan?

Ik heb het idee dat het beter is om de wasmachine recht te zetten, maar waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ie niet waterpas staat, kan je trommel uit balans raken en gaat ie aan de wandel. Dan vindt je na de was je machine in een andere hoek van je ruimte. Met afgescheurde leidingen.

Anders gaat ie schudden en/of wandelen tijdens het wassen en centrifugeren. Dat maakt lawaai, kan ook schade geven aan de wasmachine zelf, en hij zou zich los kunnen wurmen van de aansluiting met alle gevolgen van dien. De wasmachine stabiel neerzetten is altijd beter.

Als de wasmachine een klein beetje uit het lood staat is dat niet zo erg (fabrikanten moeten die instructie wel geven omdat je altijd mensen hebt die hun machine op zijn kant leggen). Als de machine niet waterpas staat bestaat het risico dat b.v. niet alles kan worden weggepompt omdat de afvoer dan hoger komt te zitten.

Omdat raakt hij uit balans tijdens het centrifugeren. De trommel hangt in de machine en dan zou het de wanden kunnen gaan raken.

Als de wasmachine waterpas staat zal dat de levensduur verlengen er zitten trouwens niet voor niets stel pootjes onder om deze waterpas te zetten,als je gewoon wast zul je er weinig van merken dat hij onbalans is maar zodra het centrifugeren begint hoor en zie je het meteen. Ook staat het in de gebruik aanwijzing dat deze waterpas moet staan .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100