Mijn huis ruikt muf en daardoor mijn kleding ook.. Hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zelf ook een vochtvreter maken: 1 kg droge rijst mengen met 1 kg zout. Of, als het probleem chronisch is in bijv. oudere huizen, een elektronische luchtontvochtiger. Is prijzig, maar in dat geval wellicht een goede investering. Toegevoegd na 4 minuten: Onderschat trouwens niet de gevolgen van een te vochtige lucht in huis. Behalve schade aan je huis en inboedel kan het ook gezondheidsschade geven: - eczeem - reuma - neusverkoudheid - astma Bovendien verstook je in een vochtig huis 20% meer energie dan in een "droog" huis. Dus alle reden om er goed naar te laten kijken!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Je huis goed luchten door dagelijks je ramen open te zetten! Toegevoegd na 2 minuten: En je kleding kun je natuurlijk wassen...doet wonderen!

misschien een spray gebruiken tegen de muffe geur. Of je kleding helemaal onderspuiten met deo, maar persoonlijk zou ik de eerste eens uitproberen. Kies een geur die jij (en je huisgenoten) lekker vind ruiken. ik denk dat dat het wel oplost.

elke dag je deur open zetten, of je raam. en dan van die parfum die om het uur sprayt kopen.

vochtvreters van bison neer zetten in je kasten... muf wil zeggen dat je huis vochtig is... en daarnaast veel luchten, en anders het probleem gaan zoeken...

Zet een schaaltje gemalen koffie op de tafel, koffie absorbeert geur. Tip voor je kleding: Je kleding kun je het best even in de stoom in de badkamer hangen. Daarna even laten drogen, luchten voor een raam dat op de ventilatiestand openstaat.

wasmachiene laten draaien op 95 graden met soda en zonder was. Vol programma. Veel bacterien blijven in machine zitten door korte programma's en lage temperaturen.

Een huis moet ademen anders gaat het ruiken. Er moet continu ventilatie en luchtcirculatie zijn. Zorg dat er altijd ergens een raam open staat. Een keer per dag even alles een kwartier goed open zetten werkt ook. Maar als bij jou alles muf ruikt denk ik dat je een vochtprobleem hebt. Dat los je met alleen ventileren en vochtvreters denk ik niet op. Laat er een expert naar kijken of bel de woningbouwvereniging. Het kan namelijk zomaar zijn dat je kruipruimte vol water zit.

stoken goed ventileren en schoonmaken en kieren dichten.

lavendel in je kledingkast of een stuk zeep in een washandje dat deed mijn lieve oma altijd

Ik zou eens goed gaan ventileren. Alle ramen tegen elkaar open en dan ook direct alles maar in de was. Ik gooi iedere dag alle ramen open ook in de winter. We slapen met de ramen open. Zelfs als het vriest en ik maak het huis schoon dan gaat de CV uit. Alles open, het hele huis waait door. Na een paar uur de boel weer dicht en CV weer aan. Tsja en als dat niet helpt toch eens kijken of die muffe luchten een andere oorzaak hebben?

Mogelijk stook je te weinig en is het in grote delen van je woning te koud, meer verwarmen en voldoende op tijd luchten doet wonderen. Tevens heeft het ook met je huisisolatie te maken en zijn je buitenmuren in huis te koud. Zo'n 10 jaar geleden hadden we het zelfde probleem, hadden geen verwarming boven en slechte isolatie, nu is het dak en de muren boven, goed geisoleerd, dat scheelde 7 graden!! De kleding ruikt nu niet meer muf en het probleem is weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100