kan je als nederlander ook een hypotheek voor je huis in nederland krijgen bij een belgische bank (die een lagere rente rekenen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Een buitenlandse hypotheek zal niet makkelijk zijn. In het buitenland zijn de eisen vaak veel strenger, o.a. omdat daar vaak geen renteaftrek is en je dus de hele hypotheekrente uit je netto salaris moet kunnen betalen. Ook zijn er vaak geen of nauwelijks aflossingsvrije varianten, en zul je vooral lineaire of annuiteiten hypotheken vinden. Verder is een geldverstrekker niet snel geneigd een lening in een ander land te financieren. Ze moeten dan de markt en de regels van dat andere land goed kennen en als er iets mis gaat, kost het vaak veel meer moeite om het geld terug te krijgen. Daarom zal de renteopslag hoger zijn dan bij nationale leningen.

Kan zeker wel, ik woon zelf in het buitenland (zonder hypotheek gelukkig) en ken verschillende mensen hier die een hypotheek hebben afgesloten bij een buitenlandse (NL-B-CH) bank. Situatie is dus iets anders dan je zelf schetst, maar het gaat erom dat banken ook aan buitenlands o.g. leningen verstrekken. Gewoon navragen bij de bank waarvan je denkt dat je er zaken mee zou willen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100