Kun je uit huis worden gezet door je bank?

Al sinds een paar maanden sta ik rood op mijn betaalrekening. Hiervoor heeft mijn bank mij een brief gestuurd dat ik uit huis wordt gezet als ik niet op tijd betaal. Mag de bank dit doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een hypotheek hebt op je huis bij deze bank, kan dat inderdaad. Toegevoegd na 17 minuten: Overigens zal dat bij de huidige ingezakte huizenmarkt niet zo'n vaart lopen. Beste is met de bank in gesprek te gaan over een goede oplossing.

De bank kan alleen optreden als je niet betaald op je hypotheek als dus de reden dat je betaalrekening in het rood komt en blijft door deze betalingen kan dat dus zeker

Met een hypotheek zeker, sterker nog ze kunnen je huis ook nog verkopen. Bij hoge schulden kan er ook beslag worden gelegd op de inboedel.

Volgens mij niet. Rood staan doen wel meer mensen. Maar sta je rood en kun je daarom je hypotheek (die bij die bank loopt) niet aflossen dan wordt het een ander verhaal. Mijn oude buurman is om die reden zijn huis uit gemoeten, en het huis werd verkocht door de bank.

Bronnen:
Eigen ervaring

ze kunnen ook loonbeslag doen.

Dit kan alleen als je een hypotheek hebt op je huis of als je huis als borg stelt voor een bepaalde lening. Dus het hangt dus af waarvoor je de betaalrekening gebruikt.

De bank mag dit alleen doen, als je ook bij diezelfde bank je hypotheek hebt lopen, en je hierop ook een betalingsachterstand hebt. Zij hebben namelijk vastgelegd dat je huis het onderpand is voor je lening. Je huis zal dan per zgn executieverkoop verkocht gaan worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft de bank niet het recht om je uit huis te zetten. Je huurbaas mag dit weer wel, als je een huurachterstand hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100