Moet ik 'opleveringskosten' voor het huren van een kamer betalen?

Hi! Ik ga uit huis omdat mijn studie te ver weg is, en heb een kamer gevonden.
Het contract is prima en alles is al ondertekend, alleen heeft de 'bemiddelaar' (dochter van de huurbaas?) me 150 euro gevraagd voor 'opleveringskosten' ("kosten voor correcte oplevering"). Tijdens de bezichtiging van de kamer heeft ze me vaag verteld dat dit voor de lekkende kraan is in de kamer.
Ik vroeg me af of zo'n groot bedrag aan 'opleveringskosten' legaal is? Als het wel zo is vind ik het natuurlijk niet erg om te betalen (het was al lastig genoeg om een kamer te vinden), maar ik heb gelezen dat er een verbod is op bemiddelingskosten en ik weet niet of dit hieronder valt.
Ik heb voor de zekerheid haar nog even gemaild om te vragen waar ik de 150 euro ook alweer precies voor moest betalen en of dit toevallig bij de borg hoort (is te proberen), maar wacht nog op reactie.
Thanks!

Weet jij het antwoord?

/2500

NEEN, het is idioot om meer geld te vragen dan de gewone huur. Als de kraan lekt is dat een probleem van de verhuurder en niet van diegene die ná de druppelende kraan de kamer huurt. Dat is een kwestie van onderhoud en niet van bemiddeling of oplevering. Het komt bij mij over als het profiteren van het feit, dat het zo moeilijk is een kamer te huren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100