Kan ik trouwen met mijn (ex)partner zodat hij medehuurder wordt en dan zelf een ander huurhuis betrekken?

Ik zoek een manier om uit een ongelukkige relatie te komen zonder dat mijn (ex) partner zijn huis verliest.

Kortom, kan ik trouwen zodat hij medehuurder word en dan zelf een ander huurhuis betrekken? Of wordt, gezien het feit dat hij hier officieel nog geen twee jaar woont, dan alsnog uit het huis gezet als ik binnen een paar maanden wegga?

Hij mag namelijk zelf geen andere huurwoning betrekken, omdat hij een oude huurschuld heeft. Hij heeft nu wel schuldhulpverlening met budgetbeheer.

Ik wil eigenlijk niet nog anderhalf jaar wachten tot hij officieel medehuurder mag worden. Mocht ik nu weggaan, word hij namelijk dakloos.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ken niet de details van de omstandigheden van uw (ex)partner en van hetgeen u samen op touw wilt zetten – ( en deze details moeten ook niet meegedeeld worden via een openbare site) - en welke soort en op welke gronden en onder welke voorwaarden uw partner schuldhulpverlening met budgetbeheer heeft. Uw ex-partner kan tijdens de Wsnp gaan samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Houd er rekening mee dat uw voor u beiden de financiële situatie hierdoor wijzigt. En dat het ook gevolgen heeft voor de Wsnp. Door de mazen van de wet op te zoeken, steekt u beiden uw hoofd in een wespennest. Bespreek samen het voornemen eerst met de Wsnp-bewindvoerder/budgetbeheerder. Dan is in ieder geval aan de informatieplicht voldaan. Lees samen met uw ex-partner bijgaande pagina van Rechtwijzer zeer zorgvuldig door. https://rechtwijzer.nl/schulden/schuldsanering-wsnp/mag-ik-tijdens-de-wsnp-gaan-samenwonen-trouwen-of-een-geregistreerd-partnerschap-aangaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100