Tijdelijk huren, balkon volledig onder de duivenpoep. Wie is er verantwoordelijk voor de schoonmaak?

Mijn zusje huurt sinds afgelopen week een appartement via af hoc. Tijdelijk huur, want de flat staat op de nominatie om gesloopt te worden.

Nu is het balkon en de ramen aan die zijde volledig onder gepoept door duiven. Best wel heel erg veel.
Na even rondkijken op internet ben ik er al achter dat het niet zo makkelijk en veilig is om dit zelf schoon te maken. De verhuurder wil er niks aan doen. En ze mag het in deze staat achter laten als ze zelf weer weggaat.
In het huurcontract kan ik zo gauw niks hierover vinden.

Heeft ze nog rechten om de kosten toch op de verhuurder of beheerder van de flat te verhalen. Zelf zal ze het niet kunnen betalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als huurder ben jezelf verantwoordelijk voor de schoonmaak van balkon en ramen. Het enige wat je kunt doen is de kosten verhalen op de daders :)

Jouw zusje huurt tijdelijk een appartement, omdat het appartement gesloopt wordt. Dit heeft voor- en nadelen. Indien je akkoord gaat, betaal je minimaal huur, omdat de verhuurder niet wil dat het appartement leegstaat. Indien je als huurder niks doet aan onderhoud en schoonmaak (en anderen daarbij geen overlast bezorgt), zul je ook niet aangesproken worden. De verhuurder zal ook niks meer investeren, omdat het pand binnenkort wordt afgebroken. Kortom, de verhuurder gaat de kosten voor het schoonmaken niet betalen. Jouw zus zal zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Indien ze bang is om ziek te worden, het is een eenmalige klus waarbij ze zichzelf goed kan beschermen. De speciale schoonmaakbedrijven doen dit dagelijks. Latex handschoenen, rubberlaarzen zijn inderdaad verstandig. Ze kan ook nog een masker opzetten met een veiligheidsbril. Dit kun je allemaal bij action kopen voor een prikje. Omdat de poep waarschijnlijk een dikke harde plak is geworden, kan ze het klusje beter op een regenachtige dag klaren. De laag moet ze eerst laten weken met water. Zodra de laag zacht is geworden, kan ze proberen zoveel mogelijk los te spuiten met een tuinslang. Wat erna overblijft, schrobben met een schrobber. Voor de ruit geldt hetzelfde: nat maken en weken. Daarna met een zachte spons weghalen. Indien ze wil, kan ze nog een reinigingsmiddel gebruiken voor een lekkerder luchtje. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen te koop, maar ik weet niet hoe efficiënt ze werken. Daarvan zal ik een foto met telefoonnummer toevoegen. O ja, een handje helpen, is gezellig en scheelt in tijd ;-) Succes! https://gelukkigerwonen.nl/vogelpoep-en-duivenstront-vlekken-verwijderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100