Als je een huis gaat kopen mag je dan de schade en dingen die jou niet bevallen als argument meenemen in de onderhandelingen over de verkooprijs?

Ik heb een huisje gezien die ik wel wil kopen alleen is er wat schade aan de muur en is er een kookeiland die ik eigenlijk niet wil. Kan ik bij de onderhandelingen zeggen dat ik de verkoopprijs wil laten dalen zodat ik de schade van de muur zelf kan betalen? datzelfde geldt voor de kookeiland, die wil ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles wat je kunt verzinnen waarvan jij vindt dat daardoor de prijs omlaag kan, mag je als argument naar voren brengen. Als de verkoper deze argumenten steekhoudend vindt, kan dit effect hebben op de prijs. Maar een kookeiland dat je niet wil zal weinig indruk maken: een andere koper zal dit misschien juist geweldig vinden. Toegevoegd na 8 minuten: Veel duidelijke gebreken aan een huis zijn vaak al in een (lagere) verkoopprijs inbegrepen. Wellicht hoort de schade aan de muur daar ook bij. Toegevoegd na 40 minuten: Woningen.org: "Bij het onderhandelen is het slim om met argumenten te komen waarom het huis minder waard is; het dak moet bijvoorbeeld vervangen worden of de isolatie is niet in orde. Ga hierin ook weer niet te ver want dan komt het bij de verkoper niet meer geloofwaardig over. Een paar voorbeelden / tips van argumenten die je kunt aanvoeren: Het dak moet binnenkort vervangen worden omdat de staat niet heel goed is Er moet weer nodig geschilderd worden Er is niet goed genoeg geïsoleerd, er zit niet overal dubbelglas in De keuken is al oud De vloer(en) is/zijn oud en aan vervanging toe De badkamer is nodig aan vervanging toe Zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken, ga zelf eerst na waarover je niet tevreden bent. Dit neemt natuurlijk allemaal kosten met zich mee, de verkoper begrijpt dit normaal gesproken ook en hierdoor heb je een goede onderhandelingspositie. Afhankelijk van de reële vraagprijs is het verstandig een bod te plaatsen van vraagprijs minus 10%. De verkoper weet dat je serieus bent en je zit natuurlijk al meteen goed onder de vraagprijs. "

Bronnen:
http://www.aankooptaxateur.nl/onderhandeltips
http://www.woningen.org/informatie/woning-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100