is er een mogelijkheid om een bedrijfswoning te kopen zonder bedrijfsvoering?

Ik heb een woning op het oog. Alleen het probleem is dat het bestemmingsplan op de woning "bedrijfsvoering" is. Is er een manier voor mij als niet-ondernemer om toch dat huis te kopen en heeft dat invloed op de hypotheek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor dat kan wel, maar er zijn heel veel haken en ogen aan. Zeker mbt zekerheid op langere termijn. De overheid kan je uiteindelijk zelfs gedwongen eruit zetten. Dus ik wil je het ten zeerste afraden, heb gezien bij een cliënt van mij hoe het je leven kan ruïneren, dus begin er niet aan. Mocht de overheid een procedure in gang zetten dan moet je onder druk van zeer hoge dwangsommen op zeer korte termijn de woning verlaten. Wellicht kun je als je er dan perse toch wilt wonen een bedrijf starten dat cfm bestemmingsplan is toegelaten. Mocht je toch het pand kopen, overtuig je vooraf of de bedrijfswoning apart verkocht mag worden van het bedrijfsobject waarbij deze ten tijde van het verlenen van de bouwvergunning onderdeel uit maakte. Maar nogmaals: Doe het niet! Mijn cliënt had er achteraf twee huizen van kunnen kopen met wat hij totaal aan kosten/verliezen gehad heeft. 1) verlies op de verkoop van de bedrijfswoning, enerzijds de aankoopkosten en het verlies omdat hij onder hoge druk de woning moest verkopen 2) verhuiskosten 3) dwangsommen (30k per maand) 4) wederom verhuiskosten 5) met spoed woning zoeken en kopen (in dit geval) dus hoge prijs ivm de zeer snelle geeiste oplevering 6) kosten van makelaars en hypotheekadviseurs en banken aangaande de enorme restschuld 7) uiteindelijk is hij alsnog in een persoonlijk faillissement terecht gekomen. Voor die tijd had hij een zeer goed leven, nu heeft hij niet eens meer een auto. Maar je moet het echt zelf beslissen. Ik ben overigens wel benieuwd: Hoe kom je als particulier op het idee een te koop staande bedrijfswoning te zoeken? Mocht je na bovenstaande nog steeds willen kopen, stuur me maar een pb dan help ik je verder.

Een bedrijfswoning kun je via de notaris tot een woonhuis over laten schrijfen, dan staat het los nan het bedrijf,, of het bedrijf is geen bedrijf meer, Ook weet de makelaar van boerenbedrijfen er ook veel van, is wel omslagtig, maar de moeite waard,

je kan gewoon een inschrijving als ondernemer doen bij de kvk. Dan ben je al ondernemer. je kan de woning ook om laten zetten tot platttelandswoning en dan kan je er normaal wonen je kan een deel van je hypotheeklasten aftrekken in je aangifte zodat de fiscus ook meebetaald aan jou woning, er zijn vele mogelijkheden, wel zul je eigen geld mee moeten nemen in de hypotheek voor een bedrijfswoning, maar je bent bij n normale woning ook verplicht je overwaarde in je nieuwe huis te stoppen..... dus heel veel verschil maakt het niet. Laat je vooral niet bangmaken door onderstaande zwartkijkers, je krijgt vaak veel meer mogelijkheden en aftrekposten er voor terug.

Is het nog gelukt? Ik heb eenzelfde vraag en ben op zoek naar hypotheek verstrekker. Gr. Hendrika

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100