Voor welke kosten kom ik te staan als ik een huis betrek Zonder een hypotheek of schuld?

Mijn vader heeft mijn huis gebouwd, op eigen terrein, incl inrichting als keuken en badkamers, tuin enz. Hij noemt het zijn uit huis ophoepel premie. Er rust dus geen schuld op. Mijn vader geeft geen antwoord welke kosten ik wel kan verwachten, misschien vermogen op de waarde van het huis, enz. Verzekeringen en gas en elektra dat snap ik wel maar welke kosten liggen niet zo voor de hand. Hopelijk weet iemand dit!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik het goed begrijp heeft jouw vader op zijn kosten jouw huis gebouwd. Was de grond al van jou? Ik ga daar even vanuit bij de beantwoording van mijn vraag. Op eigen terrein kan ook slaan op zijn terrein, in dat geval is het huis van hem en vervalt onderstaand verhaal. Als de grond van jou is dan is door natrekking de onroerende zaak jouw eigendom geworden. Natuurlijk is het zo dat de materialen een verkapte schenking zijn en zo zou je dat formeel ook moeten aangeven. Daarnaast moet je rekening houden met een vermogensheffing van ca. 1,2% van je vermogen minus de vermogensvrijstelling. Voor de rest de gangbare dingen zoals onderhoud en verbruik etc, maar die gaf je zelf ook al aan.

Het huis staat op zijn grond, derhalve zijn alle kosten voor hem. Indien je geen huur betaalt, krijg te maken met het schenkingsrecht. Indien je wel huur betaalt, moet je een conforme huur betalen ( via de bank, want alles is aantoonbaar).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100