Hoe krijg je z.s.m. een huurwoning in de sociale sector?

Een vriendin van mij is op zoek naar een huur woning in Nijmegen.
Ze woont nu ergens waar ze eerdaags moet vertrekken omdat dit huis verbouwd gaat worden. (ze woont gratis in het huis van familie).

Maar om in aanmerking te komen voor iets wat zij kan betalen (ze verdient ongeveer €1000 per maand) moet ze heel lang ingeschreven staan.

Iemand een suggestie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door een gesprek aan te gaan, al of niet met behulp van andere instanties De ene coöperatie is natuurlijk de ander niet. Hier in mijn omgeving wordt er zowel met punten gewerkt maar ook met een soort loting. Maar beiden duren irrieëel lang eer je aan de beurt bent. En toch is het ons gelukt om zowel onze zoon als onze dochter elks binnen een anderhalf maand aan woonruimte te helpen. Hoe? Door éénvoudig een gesprek aan te gaan met de verhuurder. Gek genoeg zijn het soms net mensen. Leg de situatie uit en dik het enigzins een beetje aan. Dat bijvoorbeeld de situatie onhoudbaar is, of dat ze binnenkort op straat gezet wordt ( wat eigenlijk ook waar is ) en dat ze anders geen kant op kan. Eventueel met behulp van een maatschappelijk werker, gek genoeg hebben deze instanties toch nog enige invloed. Gewoon een afspraak maken en een verhaal ophangen dat ze het niet meer ziet zitten en dat ze midden in de winter op straat gezet wordt. Wat eigenlijk ook weer geen leugen is. Ik weet niet hoe oud de desbetreffende vriendin is, maar voor jongeren hebben ze vaak wel oplossingen. Ik heb natuurlijk geen inzicht in de algehele situatie, maar als eerste zou bij mij de vraag bovendrijven van "hoe lang woont betrokkene daar en waarom heeft ze zich toen niet ingeschreven of actie ondernomen?".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100