sociale woning door fout van woningcorporatie afgewezen. kan dit zomaar?

Afgelopen vrijdag 01-11 kreeg ik een voorlopige aanbieding voor een woning waarop ik via woningnet had gereageerd. Ik kreeg een mailtje met het verzoek of ik vóór woe 9 november de gevraagde/benodigde gegevens wilde aanleveren! Dit heb ik dan ook, op maandagavond 04-11(!!!), allemaal netjes ingescand en gemaild naar het door hun opgegeven e-mail adres, waarvan ik ook zo een automatisch mailtje terug hebt ontvangen met de mededeling dat mijn bericht in goede orde was ontvangen en zij mij binnen 2 werkdagen probeerde te antwoorden!
Ik heb sinds dinsdag nog zo een 4 x gebeld naar Eigen Haard (om deze corporatie gaat het dus), met de vraag of alles inderdaad in goede orde was ontvangen! Het enige wat ik steeds maar kreeg te horen van de telefonistes was dat er een enorme achterstand op de afdeling verhuur was en dat zij deze momenteel in no-time aan het wegwerken waren.
Vanmorgen toen ik belde (do 07-11) kreeg ik te horen dat de achterstand zodanig snel was weggewerkt dat ik waarschijnlijk óf deze week nog of ergens volgende week te horen zou krijgen wanneer ik mijn huurcontract kon komen tekenen.
Vanmiddag had ik tot mijn stomme verbazing een voicemail berichtje van een mevrouw van Eigen Haard met de melding dat omdat ze geen gegevens van mij binnen hadden gekregen, ze er vanuit gingen dat ik geen interesse meer had in de woning en ik dus van de woning werd afgemeld en zij zouden doorgaan met de volgende kandidaat na mij.
Kan dit zomaar en wat kan ik nu doen/verwachten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Woonbedrijven zijn commerciële instellingen met een sociale insteek. Zij maken uiteindelijk zelf de keus aan wie ze woningen verhuren. Behoudens urgentiegevallen. Toegevoegd na 6 minuten: Eigen Haard maakt gebruik van het WoningNetsysteem. Daar vind je de voorwaarden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100