mag je een andere voordeurbel in je huurhuis aanbrengen ?

i.v.m. bezuinigingen een andere bel gekregen, voor de zomer al, dus in de zomer met open ramen en deuren, hoorde je "de bel", ga je kijken / opendoen is het voor de buren, niet handig.
ook, je kan de bel niet uitzetten, niet handig.
ik wil dus een andere bel kopen, kan dat een probleem zijn ? of moet je dat gewoon doen ?

Toegevoegd na 6 dagen:
hartelijk dank voor alle antwoorden en reacties:

ik heb daarnet de woningstichting gebeld en geïnformeerd, het antwoord was dat ik dit per mail moet AANVRAGEN en daar dan een antwoord op zal krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag eigenlijk aan dergelijke "vaste goederen" niet zelf gaan klooien zonder medeweten van de WBV. Ik zou je aanraden een draadloze deurbel te kopen (heb ze al gezien voor 6,- euro). Dat knopje kan je gerust bij de deur hangen en de meeste draadloze deurbellen hebben een "tigtal" aan verschillende deuntjes!

Er hangt een kastje in je huis en DAT moet je dus vervangen zodat je een andere toon krijgt. Geen probleem, zo'n ding kun je gewoon bij de bouwmarkt halen en dan hoef je niets aan de buitenkant van je huis te veranderen bij de voordeur.

Ja Je mag en moet zelf onderhoud plegen aan de deurbel en deze vervangen als deze stuk is, een deurbel is namelijk geen object van bouwtechnische aard en dient daardoor vervangen te worden door de huurder als hij stuk is. Bij u is hij niet stuk maar dat maakt niet uit, u mag en kunt de deurbel zonder problemen vervangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100