Wat zijn mijn rechten als onderhuurder zonder contract?

Ik woon al 1,5 jaar in een appartement als onderhuurder, elke maand betaal ik netjes mijn huur zonder enige problemen. Stel de 'hoofdhuurder' wil mij uit dit appartement hebben, heb ik dan enige rechten waardoor ik dit tegen zou kunnen gaan?

Alvast bedankt voor de hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als onderhuurder heb je recht op huurbescherming als er door de huurder toestemming is gevraagd voor onderverhuur bij de verhuurder (ook bij een woningbouwvereniging). Toegevoegd na 2 minuten: Je moet ook een contract voor onderhuur kunnen aantonen. Toegevoegd na 9 minuten: M.a.w. als je de huurder van de verhuurder geen toestemming heeft gekregen om onder te verhuren dan kan je geen aanspraak maken op huurbescherming. Foutje: je hoeft geen contract voor onderhuur aan te kunnen tonen. Onderhuur van een KAMER kan zonder toestemming van de verhuurder, maar is vaak verboden in de huurovereenkomst. Maar jij hebt een appartement.......

Bronnen:
http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoo...

Als onderhuurder heeft u huurbescherming. Uw huur mag niet zomaar opgezegd worden. Dit geldt ook als uw verhuurder (dus niet de hoofdverhuurder) vertrekt en zijn of haar medehuurder (bijvoorbeeld de ex-echtgenoot) de huurovereenkomst voortzet. De medehuurder wordt dan uw nieuwe verhuurder en de onderhuur loopt gewoon door. Als de huurovereenkomst van uw verhuurder (dus niet de hoofdverhuurder) definitief eindigt, is het afhankelijk van het soort woning dat u onderhuurt of u huurbescherming heeft: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/wat-is-onderhuur-en-welke-rechten-heb-ik-als-onderhuurder.html http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoord/wonen/huurwoning/onderhuur/Pages/default.aspx Echter, als de woning van de woningbouwvereniging is, heb je geen rechten en ben je flink de klos.

je kan er niet uitgegooid worden omdat je onderhuurt. je hebt recht op huurbescherming. Uit de bron: Onderhuur betekent dat u woonruimte huurt van een andere huurder. Er zijn dan 2 huurovereenkomsten: 1 tussen de onderhuurder en de huurder en 1 tussen de huurder en de verhuurder. Onderhuur en huurbescherming Als onderhuurder heeft u huurbescherming. Uw huur mag niet zomaar opgezegd worden. Dit geldt ook als uw verhuurder (dus niet de hoofdverhuurder) vertrekt en zijn of haar medehuurder (bijvoorbeeld de ex-echtgenoot) de huurovereenkomst voortzet. De medehuurder wordt dan uw nieuwe verhuurder en de onderhuur loopt gewoon door.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100