Als de verhuurder van kamers het huis verkoopt aan een nieuwe verhuurder krijg je dan de borg terug van de nieuwe eigenaar bij opzegging kamer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de verkoop van een onroerende zaak, worden ook alle zakelijke lasten verkocht. In geval van huur, wordt de volledige overeenkomst met de huurder doorverkocht. Vanaf het moment van verkoop is de nieuwe huurbaas dus 100% verantwoordelijk voor alle financiele verplichtingen van de woning. Je staat dus in je recht bij de nieuwe eigenaar van de woning je borg terug te vragen.

Bronnen:
http://www.vvcm.nl/forum/display_topic_thr...

Nee, formeel gezien niet. Je hebt een overéénkomst met de oude verhuurder. Het kan wel dat de nieuwe verhuurder in de koop de verplichtingen overgenomen heeft. Toegevoegd na 8 minuten: Let op! Als de nieuwe eigenaar de huurverplichtingen niet heeft overgenomen mag hij binnen 1 maand nadat het zijn eigendom is geworden de huur opzeggen. Toegevoegd na 14 uur: Onverminderd de regels aangaande huurbescherming. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/hoe-moeten-huurder-en-verhuurder-de-huur-opzeggen.html

Als de nieuwe eigenaar van de voormalige huiseigenaar de borg krijgt (die de huurder destijds heeft betaald )....dan wel! En ook op papier gezet zeg maar een contract Ik zou, als jij de huurder ben er achteraan gaan om achteraf misverstanden hierover te voorkomen.

"(ver)koop breekt geen huur", d.w.z. de verplichtingen van de oude eigenaar/verhuurder gaan over op de nieuwe eigenaar/verhuurder. De vraag is of dat bij de verkoop voldoende aandacht krijgt. Toegevoegd na 2 minuten: Dus vraag bij de oude eigenaar/verhuurder de borgsom op. Als hij dat heeft doorgegeven aan de nieuwe eigenaar verkrijg dan het bewijs daarvan aan de nieuwe eigenaar/verhuurder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100