verhuizen of meer huur betalen?

Als je een sociale huurwoning aanneemt op het moment dat je studeert en weinig bijverdient. En je krijgt na een paar maanden een "echte" baan. Heb je dan nog wel recht op die woning? Moet je er dan uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het moment dat de woning aangeboden wordt toetsen ze je inkomen. Als het dan klopt krijg je de woning. Daarna wordt niet meer getoetst. In sommige gemeenten (bv zutphen) is een proef dat je huur betaald naar inkomen. Dan kan het zijn dat jij bv 300 betaald en je buurvrouw 450 voor exact dezelfde woning. Huren op maat. Vooralsnog geldt echter gewoon het eerste deel van mijn antwoord.

Volgens mij kun je gewoon blijven zitten,als je de huur maar betaalt. Denk dat je nu geen recht (of veel minder) huurtoeslag krijgt,daar zou k dus even achteraan gaan.

Nee hoor. Minister Donner zou dit wel willen, maar dan zouden alle inkomens getoetst moeten worden dus dit zou een enorme rompslomp worden. Er zijn heel veel 'scheefwoners' in Nederland en de meesten blijven lekker zitten zolang er geen controle is wanneer de wooncoöperatie niet jaarlijks alle inkomens controleert. Trouwens, ze moeten dan een andere woning kunnen aanbieden en dat is erg moeilijk momenteel in de meeste gemeenten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100