Hoe kan je het best een kinderbeugeltje (Vlaams : apparaatje) proper krijgen en ook het doosje ?

Er hangt een witte laag op terwijl het normaal compleet roos moet zien. Orthodontist had gezegd om het in warm water met zout te laten weken, maar dit helpt niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het laten weken met een tablet dat bedoeld is om een kunsgebit te reinigen, dat zou de aanslag wel weg moeten krijgen.

Is dat zo'n beugel met een roze plaatje tegen je gehemelte en dan een draadje voor je tanden langs? Zo'n beugel heb ik ook gehad. Je kunt proberen het te poetsen met een tandenborstel en tandpasta, maar wat ik zelf af en toe deed om het goed schoon te maken, was een nachtje laten weken in een bakje met azijn. Wel goed afspoelen daarna!

Gewoon een paar keer s'nachts in schoonmaakazijn laten weken. Toegevoegd na 57 seconden: Dit was een tip die ik kreeg van een tandtechnieker.

Er kan witte aanslag aan de beugel gaan zitten wat je er niet af kunt krijgen; dit is tandsteen. Je kunt de beugel een half uurtje in schoonmaakazijn leggen en daarna schoonmaken. Er zijn ook speciale bruistabletten voor losse beugels die je kunt kopen bij de drogist

Bronnen:
http://www.moticon.nl/information/index?section=24

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100