Hoe kan ik het best een RVS koelkast schoonmaken en hem weer als nieuw doen lijken?

Heb een nieuwe koelkast en wil deze even grondig schoonmaken, hoe doe ik dit het best als die van RVS is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt RVS doorgaans het beste schoonmaken met iets wat ontvet. Dat kan zijn een biotex sopje, een afwasmiddel sopje of lauw water met een beetje ammoniak, of probeer Datsy schoonmaakspray van de Wibra. Na het schoonmaken even afnemen met water, als er veel kalk in het water zit waar jij woont kun je het daarna het beste even droogwrijven met een theedoek of dot keukenpapier. Als je RVS echt mooi wil laten glanzen en vette vingerafdrukken weg wilt halen, kan je een vettig laagje aanbrengen. Wrijf na het schoonmaken een paar druppels meubelolie, sla-olie, olijfolie of baby-olie over het oppervlakte. Ook glansspoelmiddel en opwrijven met een microvezeldoekje werkt goed.

er is natuurlijk RVS reiniger. Maar ik vind dat een gewone allesreiniger (zoals Ajax) met heet water ook goed werkt. Naderhand goed droog maken, zodat je geen waterkringen krijgt.

Eerst met een schuursponsje biotex goed schoonmaken (gele kant van het sponsje gebruiken) en daarna met een schone doek met babyolie nawrijven. Een streeploos effect. Eventueel na een paar minuten met een schone droge doek goed nawrijven.

Staalfix is een goed product om RVS mee schoon te maken. Daarna kun je RVS beschermen met een `nano protector. Kijk maar eens op www.bionictechnology.nl . Mieuw product sinds kort te koop bij Praxis.

Mij werd ooit aangeraden om een rvs suikerpotje, dat ik in een "dure" winkel kocht, gewoon even optewrijven met terpentine, het werd zelfs in de winkel even gedaan voordat het werd ingepakt. Nu doe ik alle RVS spullen in uis op deze manier, lekker goedkoop en makkelijk. Toegevoegd na 1 uur: Ik hoop dat je mijn advies nog niet hebt opgevolgd, waar ik schrijf terpentine moet staan WASBENZINE, foutje, sorry! en waar huis staat moet natuurlijk huis staan.

rvs schoon maken kan gewoon met glassex, ook voor rvs keukenwanden en wasemkappen een prima resultaat.

Ik heb bij installatie van mijn nieuwe keuken van de keukenmonteur gehoord dat ik mijn roestvrijstalen gootstenen met gewoon afwasmiddel moet schoonmaken en met niets anders. Ze blinken prachtig en diverse mensen hebben al gevraagd hoe ik ze schoonmaak omdat ze zo mooi glimmen.

eerst schoon maken daarna op een zacht doekje speciale olie is verkrijgbaar van de HG of gewone olie er dun opsmerenmaar het spul van h g gaat het mooier gelijkmatig opstrijken gebruik ik ook voor het gasstel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100