Hoe maak ik mijn inductiekookplaat schoon?

In onze nieuwe keuken zo'n mooie inductiekookplaat, maar volgens de handleiding mag ik 'm nergens mee schoonmaken, geen zeep, geen schuurspons.

Wat gebruik jij, en ziet je kookplaat er nog een beetje mooi uit na een tijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik/wij gebruiken altijd JIF of soortgelijks, is hetzelfde als de echte dure inductieplaatreiniger, alleen vriendelijker geprijst. En als er alleen vetspetters op zitten, beetje dreft op een doekje et voila. Ik gebruik alleen een schuurspons als het echt muurvast ingebakken is. Onze glasplaat ziet er nog steeds netjes uit, zonder krassen ed.

Ha, die Edo; Volgens mij zijn daar speciale, belachelijke dure schoonmaakmiddelen voor in de handel die je met een zachte doek opbrengt en weer verwijdert.

Ik gebruik all of the above, plus een vlakschuurmachine als het echt hardnekkig is. Levert een lichte vervaging van de tekening op, maar hij is wel schoon.

Een vergelijkbare vraag is al eens gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/inductiekookplaat-reinigen-middelen-vooral-gebruiken.1998 Daar vind je vast een nuttig antwoord bij. Toegevoegd op 16-05-2009 13:46:49 Ik heb de antwoorden op die andere vraag even bekeken. Er bestaan blijkbaar speciale inductiekookplaatreinigers, net als speciale schoonmaakmiddelen voor spinnenpoep, heb ik ook geleerd bij www.goeievraag.nl http://www.goeievraag.nl/vraag/schoonmaakmiddel-gebruiken-muggenpoep-spinnenpoep-verwijderen.6286

Ik heb mijn moeder hiervoor 1 liter Starcleaner van STB Cleaning Products en een MicroTuff Plus doek van Vileda Professional voor gegeven... En dit werkt beter dan welk aanbevolen product dan ook... Aan dit antwoord zit wel één groot nadeel: De Starcleaner is alleen per 450 liter te krijgen en de microvezeldoek van Vileda is alleen bij de groothandel te krijgen. En zelfs daar nog niet bij allen...

Er is een niet te duur middel.Het lijkt op vloeibaar krijt, en ik koop het bij de Lidll. Ik denk dat je dat in Nederland ook krijgt.Het heet Bright and Shiny Glaskeramik reiniger. Adres:Propack Gmbh, Boveristr.15. D-68526 Ladenburg ,Duitsland. Succes

Gebruik toch maar een speciaal middel, de andere producten kunnen echt krassen geven, net zoals een schuurspons.. Zonde van je dure kookplaat! "Voor grote en hardnekkige vlekken is een krabber ideaal. Houd de krabber schuin en maak het vuil los door met de meszijde over het vitrokeramisch glas te krabben. Gesmolten materiaal zoals polystyreen, aluminium of plastic moeten onmiddellijk worden weggekrabd wanneer het nog warm is. Pas op dat u zich niet verbrandt. Als de kookplaat al was afgekoeld, moet u ze opnieuw opwarmen. Wanneer ze daarna is afgekoeld, maakt u haar schoon zoals hierboven werd beschreven." Toegevoegd op 16-05-2009 13:59:58 Kies een speciaal product, maar dat hoeft natuurlijk niet het duurste te zijn van een bekend merk. Er zijn ongetwijfeld goedkope(re) versies, die net zo goed werken.

Bronnen:
http://www.vandenborre.be/sitemap/NL/Induc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100