Ik kan niet onthouden hoe vaak ik de handdoek (voor douchen) hebt gebruikt, iemand tips?

Ik ben vaak niet thuis. Ik hang ze altijd uit, maar soms hanger er 3 waarvan ik niet weet welke in de was moet. Ik heb het geprobeerd met kleurtjes, maar dat werkt niet.

Toegevoegd na 52 minuten:
Wellicht moet ik ook eens vragen of mensen handdoeken meer dan 1 keer gebruiken.

Toegevoegd na 1 dag:
Ieder heeft een ander idee van hygiene, maar ik vind het zonde om een handdoek na 1 keer in de was te gooien, alleen maar een systeem erin te houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je tussen de ene en de andere douchebeurt een tijdlang niet thuis bent, zou ik ze simpelweg na het douchen in de was gooien. Als je dat niet wilt is er een eenvoudige manier: na het douchen hang je handdoek uit, en maak je een knijper vast aan de zijkant. De handdoek draagt gewoon, en je kunt 'm nog eens gebruiken (knijper er tijdens het douchen natuurlijk even afhalen). Na die keer maak je er een 2e knijper aan vast, enz. Zo weet je in elk geval hoe vaak je 'm gebruikt hebt, het beschadigt je handdoek niet, en knijpers heb je altijd wel bij de hand.

Neem elke dag gewoon een schone handdoek

Dan maak je 2 rekjes; 1 voor gebruikte en 1 voor die schoon gewassen zijn.

Ik hang de handdoek over de bovenste buis van de verwarming. De volgende dag over de middelste buis en de derde dag gaat hij in de was. Je kunt het ook aan je washandjes zien. Die tel je gewoon. Toegevoegd na 57 minuten: Oh ja, wij hebben allemaal een eigen kleur handdoek en washandjes. Dat maakt het wel makkelijker.

Kleurtjes? Waarom niet geurtjes! Als hij stinkt moet hij de was in. Dat is 1 ding wat zeker is.

gebeurt mij ook nogal eens, als ik nog ruimte in mn wasmachine heb, gaat alles erin, zonder dat ik kijk hoelang ze in gebruik zijn, nog niet genoeg was, zelfs met de handdoeken dan hangen ze nog even. Tot nu toe nog geen enge gevolgen van

Na gebruik een wasknijper aan de handdoek na ... knijpers een schone handdoek

neem gewoon 2 of 3 vaste dagen in de week dat je alle handdoeken die er hangen in de was gooit heb je ook meteen je wasmachine vol en kun je ze tegelijk uitwassen

Je kan er gewoon even aan ruiken, dan weet je snel genoeg of hij nog fris is.

Elke keer dat je een nieuwe pakt, doe je gelijk de oude in de was.

Wat een gedoe. Ik douche, gebruik een washandje en handdoek en doe ze dan in de was. Lijkt me veel eenvoudiger dan al dat gedoe met uithangen, bijhouden en kleurtjes. Bovendien ook veel frisser.

Ik gooi gewoon in het weekend alle handdoeken in de was. Dan zitten er ongetwijfeld ook bij die ik best nog een keer zou kunnen gebruiken, maar het is echt te veel gedoe om dat bij te houden, en die machine vol handdoeken draait toch.

Koop wat extra handdoeken en washandjes. (voor de roulatie) Maar doe je wasgoed na gebruik in de was. Op vakantie (camping/tent) is het wel gebruikelijk om ff langer met kleding en handdoeken te doen voordat het de was in gaat. Uithangen van vochtige handdoeken is praktisch als je dagen weg bent en er geen nat wasgoed ligt te stinken. Maar gooi het in de was als je weer thuis bent. Een zelfde verhaal voor de vaatwasser. Koop serviesgoed bij, dan was je met een volle machine.

Ik gebruik een handdoek meerdere malen tot dat hij onfris gaat ruiken of als er vlekken op zitten. Het is zeker niet nodig en ook niet milieubewust om na iedere wasbeurt (douche) een nieuwe handdoek te gebruiken. Ook in moderne hotels vind je dit advies tegenwoordig terug. En als je thuis bent hang hem dan even buiten te drogen. Ook de zon heeft een reinigend effect.

De handdoeken die niet gebruikt zijn zijn hier opgeplooid. De handdoeken die gebruikt zijn en te nat zijn laat ik eerst wat droog worden gooi ik in de was. Als die gewoon wat vochtig is gooi ik die ook direk in de was.

Voor handdoeken om je handen alleen te drogen is het makkelijk om elke dag een nieuwe te nemen en anders om de dag. Voor je lijf kan je misschien 2 vaste dagen in de week nemen dat je je handdoeken vervangt?

Ik gebruik de mijne gewoon een week, Waarom elke keer een schone? Douchen was toch juist om schoon te worden? Dus is het eigenlijk alleen water dat op je baddoek komt dus elke keer een nieuwe lijkt mij overbodig.

als je het niet meer weet gooi ze dan gewoon allemaal in de was en pak je een schone handdoek, dat doe je toch ook met je onderbroeken en je sokken hoop ik je kan ze wel laten hangen, maar ga maar eens na hoeveel je nog van je afveegt na het douchen en dan in je handdoek blijft hangen, ik denk zelf genoeg. dat jij je niet druk maakt over het hergebruiken van je handdoek na lange tijd van huis moet ook geen probleem zijn maar iedereen heeft daar zijn eigen visie op je doucht je tenminste nog. groetjes

Was op vaste dagen en gooi dan je handdoek erbij. Bijvoorbeeld op maandag en donderdag. En natuurlijk gebruik je een handdoek vaker dan één dag! Kom op mensen, het stelt weinig voor om een handdoek twee of drie dagen te gebruiken. Van de bacterien krijgen we een beter afweersysteem waardoor we minder snel ziek worden. Scheelt weer.

een handdoek kun je rustig zonder probleem meermalen gebruiken. wat belangrijk is om deze te vervangen: -slechte geur -vieze plekjes mijn badhanddoek hang ik te drogen na gebruik gebruik deze rustig na het zwemmen en dan gaat íe de was in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100