Hoe krijg je kaarsvet vlekken uit een blouse?

Gewoon wassen helpt niet, dat heb ik al gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Strijken met vloeipapier ertussen.

Stukje keukenrol op doen en dan er over mét strijkijzer. Let wel op als het een blouse is wat niet gestreken mag wordm dat je lauwe temp neemt.

Leg de blouse eerst in de vriezer. Pulk dan het grove kaarsvet er af. Neem dan bruine bakfolie en leg je blouse ertussen. Strijk het dan zo warm mogelijk. Het kaarsvet verdwijnt in de bakfolie

met de strijkbout

Kaarsvet is vet, dus heel moeilijk of zelfs niet uit de stof te krijgen. Je kunt proberen eerst zo veel mogelijk weg te krabben (dan wordt de vlek in elk geval niet groter), en dan met een hete strijkbout (niet heter dan de bloes kan hebben natuurlijk !) en goed absorberend papier (wc-papier of keukenrol) proberen zo veel mogelijk van het vet in de stof proberen op te nemen / uit te strijken. Uiteindelijk blijft er nog maar een klein vetvlekje over, dat je met een goed vlekkenmiddel of ossengal en de wasmachine na een paar keer wassen wel uit moet kunnen krijgen. Niet op 30 graden vrees ik, dus kijk even hoe heet de bloes gewassen mag worden. Zestig zal vermoedelijk het minimum zijn om achtergebleven voorbewerkte vetvlekken te kunnen verwijderen.

Vlek goed inwrijven met pindakaas , en laten inweken , daarna uitspoelen . Succes .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100