Wat is het verschil tussen terpentine en wasbenzine? Ik kan het allebei gebruiken om lijmresten van stickers te verwijderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allebei zijn het oplosmiddelen. Alleen met wasbenzine kun je bepaalde verfsoorten niet verdunnen en met terpentine wel.

Voor het verwijderen van lijmresten kan je beter aceton gebruiken....! (nagellakremover)

Terpentine is een aardoliedestillaat dat gebruikt wordt voor het verdunnen van industriële verf, het verwijderen van verfresten, het schoonmaken van kwasten en als ontvetter Wasbenzine is een oplosmiddel, voor ontvetten en schoonmaken

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Terpentine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wasbenzine

Terpentine is vettig, en droogt niet fijn op. Als je het met wasbenzine schoonmaakt is het daarna ook echt schoon.

Terpentine is een verdunner voor (alcyd)verven en kan gebruikt worden om verfvlekken, die net zijn gemaakt, te verwijderen, kwasten mee schoon te maken enzovoort. Omdat terpentine van zichzelf enigszins vettig is, is het niet geschikt om een oppervlak te ontvetten voor je iets gaat lijmen of schilderen. Wasbenzine is een volkomen vetvrij oplosmiddel en ook niet heel erg agressief, dat betekent dat de meeste kunststoffen er niet in oplossen (ze kunnen er wel dof door worden). Met wasbenzine kun je heel goed vetvlekken uit kleding verwijderen, een oppervlak ontvetten om het te lijmen. Niet om grote oppervlakten te ontvetten, want het is erg brandbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100