Hoe krijg ik mijn gasstel-pitjes schoon, ze zijn verroest omdat ik ze in bleekwater had gelegd een nachtje..lekker slim ja...

Weet jij het antwoord?

/2500

ben bang dat daar niet heel veel meer aan te doen valt, roest krijg je namelijk niet schoon tenzij je allerlei spullen daarvoor gaat kopen als roestomvormer ed. Je kunt evt proberen ze in cola te laten weken, wil ook nog weleens helpen, succes

Cola is ook niet echt een succes , dit zal inderdaad roest weg werken maar ook het metaal veder aantasten. Je zou ze met een schuursponsje of schuurpapiertje goed schoon kunnen maken, daarna ontvetten met wasbenzine en dat opnieuw spuiten. Doe dit met een verf die geschikt is voor auto uitlaten, die zijn hittevast.

Probeer het eens met BRILLO.....ik denk dat je daarmee de roest al weg krijgt...

Of leg ze 'ns een nachtje in een bakje met een 'blokje' voor de afwasmachine.....

Als je het kunt vinden, dan moet je Pol poetspasta kopen. Dat zit in een tube en je kunt er werkelijk alles weer mee laten glimmen. Het is een ouderwets poetsmiddel voor alle soorten metalen en zelfs glas. Wij kopen het wel eens op een rommelmarkt of braderie en doen er jaren mee. Mijn man poetst regelmatig onze gasstelpitjes en ze glimmen als een spiegel. Als je het met dit middeltje niet uitkrijgt, dan zal het met niets anders lukken ben ik bang.

HG roestverwijderaar helpt goed. Ik heb eens roest weggekregen van een strijkijzer, met een papje van zout en boter. Dit heb ik erop gesmeerd,na een uurtje inwerken kon ik het er met keukenpapier al afhalen. Vaak helpt lang inweken in schoonmaakazijn ook. Op porselein en email verwijder je roest met borax/azijn mengsel. Misschien werkt dit ook wel op de branders, ik zou alles proberen. Toegevoegd na 6 minuten: Als het niet wil lukken, zou ik proberen bij de fabrikant van het fornuis/ kookplaat nieuwe branders te kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100