Hoe krijg ik die kalkaanslag van mijn vloer?

Ik heb donkergrijze tegels op de badkamer vloer, het is een soort natuusteen. Binnen no time is er kalk aanslag te zien, wat erg lastig te verwijderen is?

Ik gebruik groene zeep, maar zelfs na 2 keer flink schrobben krijg ik het niet geheel weg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor natuursteenvloeren bestaan er speciale reinigers die ook kalkaanslag verwijderen. Ik gebruik zelf het product R55, te verkrijgen bij badkamerspecialisten e.d. Nooit een standaard schoonmaakproduct op een natuurstenen vloer (zoals Belgisch hardsteen e.d.) gebruiken! Dergelijke tegelsoorten zijn van nature kalkhouden en een gewone reiniger of (agressieve) kalkverwijderaar onttrekt dit van nature aanwezige kalk aan het product. Daardoor kunnen gaten of een witte waas ontstaan.

Ik weet niet of het op natuursteen werkt maar voor kranen e.d. gebruik ik altijd schoonmaakazijn, eerste intensief 2 keer per dag er op sproeien en wanneer het weg is na iedere douchebeurt inspuiten.

Een keer goed met schoonmaakazijn kalk verwijderen en daarna insmeren met lijnzaadolie zodat het vocht niet in de steen trekt. Lijnzaadolie kan alleen gebruikt worden als je tegel poreus is, anders wordt een vette bende. Probeer het eerst op een onopvallende plaats uit.

Ik heb zelf een waterontharder aangeschaft om het water zachter te maken. Probeer es te googles op 'Kalkaanslag', dan kom je vanzelf iets tegen. Ik vond de site uit de bron hieronder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100