Hoe krijg ik een vieze ruit goed schoon?

Hoe krijg ik een vieze ruit goed schoon? Het gaat om een redelijk nieuw raam met kunststof-aluminium. Ik heb geen idee wat ermee is gebeurd, maar er blijft steeds een witte waas op de buitenkant van het glas (lijkt op kaarsvet of schoensmeer). Ik heb echt van alles geprobeerd, ook glassclean spray voor de auto e.d. Heeft iemand tips hoe ik dit weer helder krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een scheut(je) spiritus bij het water.

Gebruik een mengsel van water en witte azijn in een verhouding van 1:1. Veeg het vervolgens af met schoon keukenpapier. Herhaal deze stap totdat je ziet dat de waas helemaal weg is. Als dat niet goed werkt, zou je een oplossing met ammoniak kunnen proberen. Gebruik nooit spiritus, want dan kun je na verloop van tijd oliestrepen op je ruit krijgen die er niet meer uit gaan. Je ziet dat ook wel eens bij autoruiten (als ze spiritus gebruikt hebben i.p.v. anti-vries).

Bronnen:
https://skyswc.com/how-to-remove-oil-marks...
https://omaweetraad.nl/diversen/ramen

Je zegt dat het een redelijk nieuw raam is. Als deze waas al te zien was na de eerste keer goed schoonmaken na het plaatsen, weet ik zeker dat het uitgehard pur-schuim is. Indien nieuwe kozijnen geplaatst worden, zit het glas al in het kozijn. Tijdens het plaatsen wordt altijd pur gebruikt. Pur moet meteen verwijdert worden met de hand. Helaas knoeien sommigen een beetje pur op het glas. Als dit wordt verwijderd, gaat de pur toch in de poriën van het glas zitten. Na het uitharden, blijf je een soort vetvlek zien. Er bestaat iets om uitgehard pur-schuim te verwijderen van kozijnen. Maar ik weet niet of dit gebruikt mag worden op glas. Vraag dat even na. O Ja, uitgehard pur-schuim is niet te verwijderen met huis-, tuin-, en keukenmiddelen. Succes

Toegevoegd op 15 October 2021 09:08: bron
Bronnen:
https://www.kitcentrum.nl/purschuim/pursch...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100