Wat is het voordeel van het zeepbakje in de deur van de vaatwasser ?

t.o.v. het zeepblokje rechtstreeks in de vaatwasser gooien/ dan wel in het bakje doen? Waarom dat bakje ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De vaatwasser kent ook een voorwas. In dat geval laat ie het blokje pas los als de hoofdwas begint. Toegevoegd na 5 minuten: Dus, als je alleen maar de hoofdwas draait kun je hem net zo goed ergens in de vaatwasser neerleggen. Doen heleboel mensen, want die klepjes gaan heel vaak stuk.

Het bakje zorgt ervoor dat de zeep niet al te direct in contact met de vaat komt. Het lost zich eerst wat meer op in het water, en is dus beter gedoseert.

Anders gaat dat zeepblokje door de hele machine aan het tollen en zou het ergens in een kopje ofzo komen vast te zitten. En dan wordt de zeep niet goed verdeeld door de hele machine.

Als je het zeepbakje gebruikt komt de zeep pas vrij als de was aan het hoofdspoelen gaat beginnen. Bij het voorspoelen is de zeep nog niet nodig. Het kan echter geen kwaad om de zeep los in de vaatwasser te doen. Waarschijnlijk echter is het niet handig om het op de bodem te gooien, i. v.m. de verspreiding van de zeep.

Omdat sommige mensen (waaronder ik) nog steeds poeder gebruiken. Om dit goed te kunnen doseren heb je een bakje nodig. Verder heeft het te maken met de argumenten die al eerder genoemd zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100