Hoe krijg ik het rooster van mijn barbeque fatsoenlijk schoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb toevallig altijd een hoopje zand in mijn tuin liggen. Wanneer ik het rooster in het zand leg en erop ga staan en mijn voeten ga vegen op het rooster glimt hij als nieuw! Je weet echt niet wat je ziet. Ooit eens iemand zien doen in de jungle van Suriname toen hij ging bbqen. Heel gemakkelijk wanneer je bijvoorbeeld ergens in de natuur bij een strandje gaat bbqen.

Staalborstels kunnen heel wat aan.

Een keer laten meedraaien in de vaatwasser. Daarna is het schoonmaken een peuleschil.

Even inspuiten met ovenreiniger en daarna afspoelen.

Ciltbang doet wonderen, poosje laten weken en dan veeg je het zo schoon.

Verwijder alle aangebakken resten van het rooster met een staalborstel. Maar het it zelfs beter als er een ingebrand koolstaflaagje achter blijft. Bit voorkomt verbranding en plakken aan het rooster.

of kijk eens op www.omaweetraad.com ik kijk daar vaak als ik dergelijke vragen heb

Mijn schoonzusje gaf de tip het rooster een nachtje op de kop in het gras te laten liggen. De dauw zou het vuil losweken.

Ik giet een bakplaat uit de oven vol water, op het fornuis aan de kook brengen. Vaatwastablet er in en het rooster er in. Even laten koken en tata!! Zo goed als schoon. Ook met soda werkt het. Als het eenmaal schoon is, na de bbq een nacht in het gras leggen. De volgendedag maak je het zo schoon.

Schuurspons of een staalborstel . En dan voor het volgende gebruik : slaolie op een stukje keukenrol en het rooster ermee in vrijven dat voorkomt het aankoeken .

het rooster een paar uur in natte kranten laten weken. Daarna is het vuil er heel makkelijk af te wassen. Te lang in de kranten laten weken, kan weer voor roest zorgen, dus laat het er niet dagen in liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100