Poetsen dure microvezeldoekjes echt beter dan goedkope? Zo ja: waarom?

Microvezeldoekjes zijn te koop in vele prijsklassen, maar zijn de dure nu echt zoveel beter dan de goedkope, zoals de poetsgoeroes ons willen doen geloven? Zegt de prijs iets over de kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dat meer is wat je zelf er van vind. Ik werk in de thuiszorg en kom daarbij bij wat rijkere en wat arme cliënten. Heb heel veel verschillende doekjes waarmee ik werken moet ik vind microvezel doekjes helemaal niet echt fijn om mee schoon te maken. Heb toch gewoon het liefst die gele doekjes. Ik heb wel dat de wat duurdere microvezel doekjes vaak snotterig aan gaan voelen terwijl andere dit weer niet doen. Maar het ligt er echt aan wat jij prettiger vind.

De prijs zegt WEL iets over de kwaliteit, maar niet zozeer over he goed ze schoonmaken. Ik heb hier al meer dan tien, vijftien jaar enkele van die dure doeken liggen (Hara en Groene Beer) waar nog niets aan vervormd of versleten is. En in die vijftien jaar heb ik ook al ettelijke stapels microvezeldoekjes versleten die een fractie van de prijs waren, maar die al snel dun, verfrommeld, rafelig, sleets of kapotgewassen zijn, en zeker geen twaalf jaar meegaan ; nauwelijks 1 of 2 eigenlijk. Schoonmaken doen ze echter eigenlijk even goed, zowel met als zonder schoonmaakmiddel ./ ontvetter. Het hoofdbestanddeel blijft toch 'elbowgrease', waarmee en met wat je het ook doet. Maar de duurdere doeken zijn dus wel degelijk duurzamer. Vele malen duurzamer zelfs. Misschien zijn ze uiteindelijk zelfs wel mijn goedkoopste doeken geweest, als ik al die andere doekjes samen als twee tel.

Ik poets mijn auto op een semi professionele manier met een (echte) autopoetsmachine. Om de poetsmiddelen uit te wrijven gebruik ik microvezeldoeken van 10-20 euro, maar ook die van de Action (geloof 99 cent voor 2 stuks). Het verschil is de dikte en dichtheid van de vezel, die van de dure doeken veel beter is en dus veel meer poetsmiddel opneemt. Ook zandkorrels 'verdwijnen' in de duurdere doek. Voor ramen, rubbers en binnenkant gebruik ik de goedkope doeken, voor de grote krasgevoelige oppervlakken de duurdere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100