Hoe onderhoudt en vul je een stormaansteker bij?

Ik heb een aansteker gekocht die ook goed werkt terwijl er wind staat. Je kunt je sigaret dan aansteken (Ja k weet het roken is slecht, ik rook niet veel echter en sowieso daar gaat mijn vraag niet over) zonder gedoe met kommetjes van je hand maken (is zelfs gevaarlijk voor je met zo'n hete hoge vlam) ik heb er een van het merk Atomatic (zie de foto bijgevoegd) volgens mij is dit een zogenaamde stormaansteker?

Anyway heb nog wat vraagjes erover:

1. Hoelang doe je gemiddeld met een volle lading erin? Als je uitgaat van 10 sigaretjes per dag (rook er meestal 7/8 per dag, int weekend vaak wat meer)

2. Bijvullen hoe werkt dit exact? Hoe doe je dit goed en veilig? Gaat dat gaatje alleen open en dicht op het moment dat je bijvult neem ik aan?

3. Kun je de aansteker in je pakje sigaretten stoppen? Of mogen er geen tabaksresten tegen het bijvulgaatje komen?

4. Moet je zo'n ding onderhouden? Zoja hoe en wanneer?

Ik heb tot nu toe enkel alleen ervaring met wegwerpaanstekers, met name BIC vind ik goed. Maar met wind een peuk aansteken is zo irritant. Heb vanmiddag deze stormaansteker gekocht, hij zat al vol dus heb m geprobeerd al, werkt goed!

Graag reacties! Bedankt alvast!

Dennis

Weet jij het antwoord?

/2500

Stormaanstekers werken net als gewone navulbare aanstekers, alleen ze gebruiken VEEL meer gas. Dat kun je kopen in bussen, die je met een ventieltje onderin de aansteker stopt, even drukken en vol is-ie weer. Hoeveel sigaretten precies heb ik nooit geteld, maar een normale wegwerpaansteker gaat voor mijn gevoel ongeveer tien keer zo lang mee als een navulbare, en een normale navulbare al snel vijf keer zo lang als een stormaansteker. Het is dus wel ideaal, maar niet echt heel voordelig, en de meeste aanstekers lijken na een paar keer vullen ook steeds minder gas "op te kunnen nemen", en als je een paar keer per dag moet gaan vullen, is de lol er wel af. Het hangt een beetje van de kwaliteit af of het de moeite loont dus. Tegenwoordig zijn er trouwens ook storm-wegwerpaanstekers (van om en nabij een euro) die nog wel korter meegaan dan een gewone wegwerpaansteker, maar een erg goed alternatief zijn. Verder onderhoud dan af en toe navullen vergen ze overigens niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100