Ik loop voor mijn werk in een leegstaand gebouw waar kakkerlakken zitten, hoe groot is de kans dat ik deze mee neem naar huis?

Ik heb gezien dat er kakkerlakken lopen VEEL! Echt zo goor.

De tent staat leeg maar ik moet er doorheen om ramen te sluiten. De levende schieten weg maar er liggen ook honderden dode kakkerlakken en ander ongedierte.

Ik maak me zorgen dat ik die beesten nu ook thuis of in mijn auto krijg door onder mijn schoenen eitjes mee te nemen.

Hoe reëel is die gedachte?

Toegevoegd na 33 minuten:
Ik zeg "de tent staat leeg" en "ik moet er binnen om ramen te sluiten"
Er komen wel bouwlui daar binnen. Er word niet meer gewerkt alleen word het als opslag gebruikt voor spullen uit andere gebouwen.

Dus 's avonds brand er verlichting en staan er ramen open (het stinkt er gruwelijk dus dat snap ik wel.) En dan moet ik er dus binnen om de lampen uit te doen en de ramen dicht...op alle etages.

Weet jij het antwoord?

/2500

De levende schieten weg": een vrouwtjeskakkerlak draagt eitjes in een ei-pakket op haar rug. Op het moment dat het vrouwtje zich bedreigd voelt, zal ze het ei-pakket achterlaten en er zelf vandoor gaan. Je kunt er dan gemakkelijk op trappen. Het is dus belangrijk bij het verlaten van het pand je schoenen goed te reinigen. Anders loop je inderdaad kans dat je de eitjes meeneemt. Volgens commerciële ongediertebestrijders kan één kakkerlak al voor een plaag zorgen. Kakkerlakken planten zich namelijk snel voort, en verspreiden zich dus erg snel. Ook komen kakkerlakken van buiten op de geur van andere kakkerlakken af. Om te vermijden dat kakkerlakken zich thuis gemakkelijk verspreiden: - dicht kieren en gaten van het metselwerk en muren, zodat kakkerlakken zich hier niet kunnen verstoppen. - kakkerlakken houden van warme en vochtige plaatsen. Ventileer de woning daarom regelmatig. - houd het huis goed schoon en laat vooral geen voedselresten liggen. Bestrijding Kakkerlakkenplagen kunnen moeilijk te bestrijden zijn, omdat de kakkerlakken in spleten wegkruipen en verbazend goed tegen de meest gebruikte gifstoffen kunnen. Door massaal en preventief gebruik van bestrijdingsmiddelen treedt namelijk resistentie op. Een andere, zeer efficiënte en niet-giftige methode is de zogenaamde "Vegas roach trap". Deze bestaat eenvoudigweg uit een glazen pot met nauwere opening (bijvoorbeeld een groentepot), gedeeltelijk gevuld met koffiedik (en eventueel water). De buitenkant van de pot kan desnoods worden bedekt met ruw plakband, zodat de kakkerlakken makkelijker naar binnen kunnen klimmen. De "Vegas roach trap" is in zoverre insectvriendelijk, dat andere insecten niet aangetrokken worden. In kassen en op andere plaatsen met veel planten wordt tegenwoordig gebruikgemaakt van het kakkerlakkenlokdoosje.

Bronnen:
http://www.kakkerlakkenbestrijden.com/kakk...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kakkerlakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100