Hoe kan je luxaflexen schoonmaken?

Hoe kan je Luxaflexen schoonmaken? Bij mij zit er na jaren een enorme stofbende op die ik eraf wil poetsen, maar het is zonde als de lucaflexen knikken, door de kracht je je erop zet. Wie heeft er ervariing mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een speciale Swiffer voor smalle ruimtes en die is prima te gebruiken tussen luxaflex lamellen. Toegevoegd na 1 minuut: Swiffer Duster heet het ding, zie de link voor een plaatje en toelichting.

Bronnen:
http://www.swiffer.nl/dusters/whydoweuse.htm

Op mooie warme dag luxaflex schoonmaken met water en schoonmaakazijn met zachte borstel.Leg van te voren luxaflex in het gras.Daarna ergens aan ophangen en aan beide kanten schoonspuiten met hogedrukspuit.Laten drogen in de zon en klaar.Vooral goed voor rokersaanslag.Luxaflex krijgt ook zijn oorspronkelijke kleur terug

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Na al die jaren is het niet alleen meer stof, maar ook vettigheid, nicotine als je rookt, etc. Zo'n speciale stoffer voldoet dan niet meer, wel een sopje dat ook boven op de keukenkastjes (en vergelijkbare viezige oppervlakken) kan schoonmaken. Tegen het knikken moet je twee handen gebruiken, boven en onder drukken (tussen twee vingers), met de andere hand de luxaflex vasthouden.

Er is maar één manier om luxaflex echt schoon te krijgen. Dat is met een emmertje sop en een microvezeldoekje. Iedere lamel apart schoonmaken en hij glimt weer als nieuw! Alle hulpmiddeltjes die je kunt kopen werken niet of nauwelijks, het is weggegooid geld.

Als je een bad hebt zou je de luxaflexen eraf kunnen halen en in een sopje in bad kunnen leggen. Of als je geen bad hebt in de douche hangen en wat schoonmaakmiddel op spuiten in laten trekken en dan afspoelen met de douchekop. Bij de lidl verkopen ze schoonmaak doekjes in een pak (ke hebt ze ook duurder bij de supermarkt),je zou de luxaflex per stuk kunnen schoonmaken met het doekje tussen duim en wijsvinger er langs kunnen strijken.

Ik heb ze zelf wel eens in bad gelegd, in een sop / heet water mengsel. Na een half uurtje weken opgehangen aan de douchgordijn stang (Verschoven tot midden boven het bad) en afgespoten met hete douche. Wekte prima, maar wel een boel gerommel voor je de setup hebt. Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die dit voor je doen. Als een beetje betalen geen probleem is zou je even een offerte kunnen vragen. http://www.lamelcleaning.nl/

pak een emmer met warm water en schoonmaakazijn.. pak 2 oude washandjes en gebruik die als een soort handschoen pak aan beide kanten je lamel zachtjes vast.. druk je handen tegen elkaar dat je lamel ertussen zit en ga van boven na beneden het klinkt raar maar je lamellen zijn dan gelijk aan beide kanten goed schoon dit was toen een tip van de verzorgingshuis waar ik toen werkte als schoonmaakster en met deze methoden ben je ook geen uren bezig succes ermee

De bad methode werkt inderdaad erg goed, maar velen waaronder ik ook, missen dus een bad ;) Daarom zocht ik naar een alternatief. Voor weinig geld kun je die langwerpige kunststof bloembakken kopen, sommigen zijn voldoende lang voor de meeste lamellen. Worden vaak gebruikt voor aan de balkons ;) Deze vullen met warm water en paar schepjes soda erdoor, roeren en evt een beetje waspoeder. Opgerold je lamellen erin laten weken, 20 minuten is wel voldoende, zorg ervoor dat touwtje wel de ruimte krijgt. Daarna onder de douche of met mooi weer, grondig afspoelen met de tuinslang (desnoods hogedrukspuit op lage stand) en of aan de waslijn stevig ophangen (lukt wel goed met die groen tuindraad/binders op rol) of in de douche laten drogen! Gaat hier nu al een jaar of 5 heel goed! :)

Bronnen:
Ervaring

ik heb 2 haken in de badkamer aan de muur waar ik de luxaflex aanophang en uitdraai vervolgens doe ik ik een spuitbus een sopje bleuwonder benevel ze daarmee en vervolgens spuit ik ze schoon met sproeier en laat ze drogen dit werkt erg handig

Bronnen:
haakjes badkamer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100