Hoe krijg ik die muffe lucht uit een matras?

Ons logeerbed heeft een matras waar een zeer muffe lucht uitkomt. Hoe kom ik hier vanaf? Ik heb al soda erop gestrooid en weggezogen, maar dat helpt niet.

Toegevoegd na 18 uur:
Ik heb dus al soda geprobeerd!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Ik zou hem een dagje buiten in de zon zetten, flink inspuiten met Azijn. Gooi bv Azijn in een glassex fles, als het droog is gewoon nog eens herhalen. Daarna leg je het matras plat neer en gooit er soda over heen, na een uur zuig je dit op, en herhaal dit op de andere kant. Vocht én muffe lucht trekken namelijk allebei in soda. En Azijn neutraliseert." "Je kan eventueel waspoeder rijkelijk strooien over je matras die een hele dag zo laten staan liefs buiten in de zon daarna me een schone stofzuigerzak de boel opzuigen. Eventueel een paar keer herhalen. Je kan ook lavendel fijn malen en daarmee je matras in strooien en verder op dezelfde manier als boven afwerken."

Laten luchten buiten!

Uit "oma weet raad": Bestrooi de matras met sodakorrels. Laat de korrels minimaal een uur op de matras liggen, De korrels absorberen de muffe lucht. Daarna de sodakorrels met de stofzuiger opzuigen. De matras ruikt weer fris.

Ik heb ook wel eens gehoord om vanillepoeder te gebruiken, ik denk op de zelfde manier als soda(in de transport wereld wordt vanillepoeder gebruikt om stank uit de vachtauto's te halen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100