Hoe kan het dat je met koud water toch je was schoon kan wassen?

Ik moet er achter komen hoe het kan dat de was toch schoon wordt, ook al wordt het op lage temperatuur gewassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ingrediënten in b.v. Ariel excel gel zijn zo gemaakt dat ze direct in koud water al oplossen. Dit in tegenstelling tot andere wasmiddelen die minimaal een temperatuur van 30 graden nodig hebben om op te lossen. Doordat het gelijk oplost, kan het ook direct zijn werk doen. De vlekken worden dus in koud water al opgelost. Voor het oog ziet het er ook schoon uit, maar uit onderzoek bleek dat de was helemaal niet zo 'schoon' werd. ,,Uit onderzoek blijkt dat bij een wasbeurt van 30 of 40 graden nog veel micro-organismen in het wasgoed achterblijven,'' zegt universitair docent consumententechnologie Carja Butijn van de Wageningen Universiteit. ,,Die kunnen zelfs door de overige was worden verspreid. Verder verlagen van de temperatuur lijkt mij echt dubieus, zeker bij kwetsbare groepen als ouderen en kleine kinderen.''

Omdat het een fabel is, bij mij wordt de was echt niet goed schoon op lage temperaturen. Bovendien krijg je last van vetluis in je wasmachine.

Dat komt door de enzymen... Met enzymen lukt dat volgens de reclamejongens, maar of je die altijd kunt geloven, dat weet ik dan weer niet...

Het is maar wat je schoon noemt. De vlekken zijn misschien weg, maar wat er nog aan bacteriën en huisstofmijt in zit wil je helemaal niet weten.

Voor een broek en een trui zal dat wel goed werken, die moeten voornamelijk fris zijn. Handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, etc, die wil je vaak wat beter schoon hebben, alle bacterien deaud enzo. Dat zal op 15°C niet lukken.

Wij gebruiken ariél op de camping, en de was wordt er perfect schoon van. Dit komt omdat de enzymen het vuil afbreken. Enzymen worden ook al ingezet tegen grondvervuiling, en het schijnt allemaal goed te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100