Wat is het verschil tussen microvezel en badstof?

ik heb bij de action wat microvezeldoekjes gekocht, maar ik vind het materiaal eigenlijk niet te onderscheiden van badstof.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op onderstaande link wordt goed uitgelegd wat een microvezeldoekje nu eigenlijk is. Kort door de bocht is het een vezel waar men een doekje van maakt en deze dan chemisch behandeld waardoor de vezels anders van structuur worden en hun oppervlakte enorm vergroot wordt. En micro slaat op het feit dat het op een microscopische schaal gebeurt, ofwel met het blote oog niet zichtbaar. Toegevoegd na 3 minuten: Je kan trouwens bedot worden, omdat je zelf niet zonder (elektronen)microscoop kan controleren of er inderdaad microvezels in het doekje zitten.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/wonen/huishou...
http://www.refdag.nl/oud/weet/010724weet02...
http://www.vsr-org.nl/Applications/getObje...

Microvezel heeft een *veel* groter oppervlak. Met het blote oog niet te zien, maar onder een simpele microscoop wel. Microvezel droogt dus veel sneller, omdat er door het grotere oppervlak meer contact is tussen water en lucht.

Dat voelt hetzelfde, maar microvezel is superklein van structuur... Dus als je ermee schuurt dan is die vezel scherp en daardoor heeft die zijn eigenschappen als poetsdoekje... Maar het voelt wel hetzelfde aan als badstof... Het is echter heel anders van samenstelling...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100