Al een enige tijd krijg ik mijn spiegel niet meer schoon, wie heeft de gouden tip?

In mijn huiskamer heb ik een grote spiegel hangen en krijg hem niet meer schoon met; schoonwater - spiritus - afwasmiddel - andy - azijn -krantenpapier. Wie weet er raad mee en heeft de gouden tip.

Toegevoegd na 14 minuten:
Er zitten veegvlekken op, als ik met een doek erover heen ga, dan zitten de vlekken weer op een andere plek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dank voor je toevoeging. Dit klinkt als vetvlekken, misschien talgvlekken. Hoe dan ook, vettigheid. Schoonmaken met onverdund afwasmiddel. Helpt dat niet, dan spiritus of wasbenzine. Gebruik keukenpapier, dat neemt goed vettigheid op. Maak de vlekken eerst zacht door de spiegel met warm water af te nemen. Daarbij gaat het niet om het schoonmaken, maar vooral om het warm maken van de spiegel. Niet al te heet water, dan heb je kans op barsten. Ideaal zou zijn de spiegel geleidelijk lekker warm te maken. Heb je een bad? Maak dan een heet bad en leg de spiegel boven (niet in!) het stomende water. Na vijf minuten is je spiegel warm. Goed boenen met water om de ergste vettigheid weg te krijgen. Daarna afwasmiddel (onverdund gebruiken), spiritus of wasbenzine, en afnemen met een keukenrol zoals ik hierboven beschreef.

glassex en keukenrol

Wat heel goed werkt is poetsen met zilverpoets. Dus de ouderwetse poets uit een flesje aanbrengen met een doek, vervolgens laten dogen en oppoetsen met een zachte lap.

heet water met spiritus en een schone zeem, goed uitknijpen en zemen maar.

Warm/ heet water met een scheut ammoniak zou wel is voor verrassingen kunnen zorgen;-) Toegevoegd na 27 minuten: Ook autoraam poets produkten, waar je de ramen mee insmeert en dan op moet laten drogen, daarna een fixe doek erover, en hij is weer als een spiegel.

Badkamer reiniger gebruiken en daar na goed droog poetsen met schone theedoek.

Als je spiegel beschadigd is dan is er weinig hoop. Paar druppels Chloor in het waswater.?!

Als je druppels glans spoelmiddel in warm water doet en daarmee je spiegels schoon maakt dan glimt het als kristal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100