Waarom verdwijnen er altijd sokken in de wasmachine?

Hoe kan het dat ik regelmatig van de 2 sokken er maar 1 terugvind,terwijl ik de ander niet meer kan vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het kan dat als je het tegelijk met een trui, kussensloop e.d. wast, de sokken tijdens het draaien erin komen en dan later ergens in je kast eruit vallen

Ze spoelen weg via de kleine gaatjes in de wastrommel.

Volgens een yahoo answers is door statistieken aangetoond dat een groot deel blijft hangen aan andere kleding en op die manier een tijd (soms weken) lang niet te vinden zijn

Van de wasmachine weet ik het niet zeker, vroeger had ik echter een losse centrifuge voor het drogen van de was. Daar bleek bij mij de mogelijkheid in te bestaan dat er kleine voorwerpen, zoals sokken naast de trommel terechtkwamen, die waren dan vrijwel niet meer te verwijderen en kwamen ook in het mechanische gedeelte terecht van de machine. Misschien dat bij sommige wasmachines zoiets ook mogelijk is?

Een sok is klein en door de draaiende werking van de trommel worden sokken naar de buitenkant geduwd en verdwijnen dus via de gleuf die nog aan de voorkant zit naar onderen. Oplossing: sokken in een wasnetje doen.

In een wasmachine kan je geen sokken verliezen. Waar zouden ze dan moeten zijn? Door de zeef is onmogelijk. Tijdens het wassen er uit vallen kan niet. Het is net zo iets als de hamer waar je mee aan het werk ben, er in eens niet meer is, kan gewoon niet. Hij is er nog wel , maar doordat we hem niet zo gauw kunnen vinden ,kijken we er gewoon over heen. Zo ook de sokken. Neen niet weer he, alweer een sok weg! We kijken en kijken wel, maar kijken door onze irritatie niet echt goed, dan hadden we heus wel gezien dat hij in een onderbroek zat. Dus eerst even logisch denken,dan even rustig zoeken en ja hoor daar is de sok.

De hond heeft er eentje opgegeten.

hier is trouwens wat voor he? een soort clip die je aan allebei je sokken moet klikken en dan blijven ze in de was bij elkaar. http://www.sockstar.nl/

Die verdwijnen in het zwarte gat tezamen met speldjes, elastiekjes en 's winters eveneens handschoenen en wanten. Ik heb hem nog niet gezien, maar weet zeker dat ie bestaat!

Ze raken kwijt tijdens de hele wasprocedure of kijk eens in de pijpen van je broek :-) Hier spreekt een ervaringsdeskundige.

Je sokken verdwijnen helemaal niet, maar omdat je ze niet tegelijkertijd wast verkleuren ze verschillend en *denkt* je daarom dat je nu van 2 verschillende paren de andere sok mist.

Toen ik een oude wasmachine bij mij plaats moest maken voor een nieuwe,bleken de kwijtgeraakte sokken onder in de behuizing te zitten,echt vanuit de trommel daar terechtgekomen.Geen idee hoe dat kan,maar met de sokken in een netje is het daarna nooit meer gebeurd.

Al genoeg antwoorden hoe je ze kwijtraakt... Een tip om te voorkomen. Stop in de wasbox een netje met ritssluiting (verkrijgbaar bij de hema/blokker) en instrueer je huisgenoten om daar hun vuile sokken in te stoppen. Netje met sokken in de wasmachine. Nooit meer zoeken naar de ander...

De opening tussen de trommel en rubber is te groot waarschijnlijk versleten !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100