wie weet hoe ik een vlekje uit mijn zijde schoen kan halen?

ik heb Dsquared schoenen, en de neus van de schoenen is van zijde gemaakt. er zit een klein vlekje op en ik wil het schoonmaken. weet iemand hoe het moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Biotex helpt vaak. Maar het zijn dure schoenen aan het merk te horen dus zou wel voorzichtig zijn

Elke vlek heeft zijn eigen verwijdermethode. Vet moet je anders verwijderen dan bloed bijvoorbeeld. Je zult dus eerst moeten nagaan om wat voor vlek het gaat. Hieronder een aantal vlekken met hun oplossingen. http://www.omaweetraad.com/tips.php?rubriek=vlekken

Tips voor de behandeling van zijde. Let goed op bij de behandeling van zijde . Gebruik geen bleekmiddelen Bij voorkeur niet aan direct zonlicht blootstellen. Niet met parfum of deodorant besproeien. Geen water gebruiken om vlekken te verwijderen. Gebruik hiervoor milde zeep of speciale zijdeshampoo. Gebruik speciale zijdeshampoo of milde zeep. Week de zijde ongeveer 3-5 minuten in lauwwarm water (Let op! Donker gekleurde of bedrukte zijde slechts kort met de hand in KOUD water wassen en NIET inweken) De stof zachtjes heen en weer bewegen (niet uitwringen). Behandel de natte stof erg voorzichtig, want hij is dan erg gevoelig. Na maximaal 5 minuten de zijde uit de wasbak nemen en met een theelepel azijn in koud water uitspoelen, zodat alle zeepresten volledig verdwijnen. Daarna de zijde in een droge handdoek rollen om het resterende vocht te verwijderen.

Bronnen:
http://behandeling.stoffen.net/zijde/behan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100