hoe verminder of verwijder je lichtbruine aanbrandingen vermoedelijk van cigaretten op een wit kanten bloesje?

Ik heb een wit kanten bloesje waarvan ik de laatste heb uit de winkel. Dit bloesje heeft echter een paar lichtbruine vlekjes (zie foto)
En vermoed dat het aanbrandingen zijn van sigaretten. Is er een manier of middel waarmee deze lichtbruine vlekjes kunnen worden gebleekt of verminderd?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeer jammer van dit mooie bloesje maar die gaan er meestal niet meer uit. U kan evenwel volgende proberen. Als de verschroeide spot vers is, het onmiddellijk in koud water dompelen gedurende ten minste 24 uur. Vaak, zal dit de spot verwijderen. Als dat niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap. Maak de verschroeide plek nat met waterstofperoxide. Peroxide kan sommige stoffen en/of de kleuren vervagen dus best eerst eens testen op een niet zichtbare plaats. Met een schone witte doek doordrenkt met peroxide op de plaats over de verschroeide stof leggen. Dan licht strijken. Herhalen totdat de vlek verdwenen is of totdat u geen verbetering meer ziet. Extra tip en advies als een alternatief, spoelen met witte azijn en water en herhalen totdat de vlek verdwenen is (of niet meer ziet verbeteren). Een andere truc is om de verbrande plek te bedekken met citroensap en leg het buiten in de zon. Dit zorgt voor een natuurlijk effect van bleken, maar het kan stoffen verkleuren, dus eerst testen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100