Wat te doen als je kind een kaars in je vaatwasser gedaan heeft? en deze nu niet meer werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat die een paar dagen staan drogen, die doet het dan wel weer, zeker weten.. Maar heb geduld, overal moet het water uit het lontje verdampt zijn, anders brandt hij niet, maar heb geduld alles komt goed... En straf je kind niet, die wist het niet en wellicht was die kaars wel wat vies, dus die heeft je "geholpen"... :-))

Ik weet niet hoe de vaatwasser eruit ziet, maar als heel de binnenkant onder het kaarsvet zit, is het nog maar de vraag of hij het uberhaupt ooit nog wel weer een keer gaat doen. En anders een monteur bellen misschien? Ik denk niet dat je er op zondag eentje te pakken krijgt, maar je zou morgen eens naar de verkoper kunnen stappen. Vanavond wordt het afwassen, ben ik bang..

Ik zou het nog even aanzien, en als die dan nog niet werkt even een monteur na laten kijken.

Onder in je vaatwasser (buiten het zicht) zitten slangetjes die verbonden zijn met druksensoren. Aan de hand daarvan wordt o.a. geregeld hoe de watertoevoer, verwarming en pomp worden gebruikt. Als er kaarsvet in die slangetjes zit, dan kun je het schudden. Voor de handige knutselaar zijn ze echter wel te reinigen, maar daarvoor moet de boel uit elkaar.

Je kunt kaarsvet verwijderen met een haarföhn op z'n warmste stand zetten, het kaarsvet wordt hierdoor weer vloeibaar. Dan deppen met een keukenrol dan krijg je geen krassen. Als de leidingen van de vaatwasser ook vol met kaarsvet zitten, dan is er maar weinig aan te doen. Morgen even een monteur bellen en hopen dat hij de vaatwasser weer aan de gang krijgt. Succes ermee!

Vermoedelijk is de afvoer slang binnen in de machine verstopt . die zal verwisseld moeten worden. Aangezien dit waarschijnlijk een reparatie klus is een monteur bellen.!

probeer dit eens: Ga als volgt te werk: * 1 kopje soda oplossen in heet water; * Dit op de zeef in de machine gieten; * Er zoveel water in de machine bij gieten totdat de gehele zeef onder water staat; * Dit enkele uren laten staan; * Daarna een lege machine met een hoge temparatuur draaien. met geluk lost het kaarsvet wat op en doet hij het weer Toegevoegd na 25 minuten: Persoonlijk zou ik ook eens proberen kokend water in de machine te gooien (een litertje ofzo), dan smelt het kaarsvet zeker. Dan gewoon na 10 min oid de machine aanzetten (dan zal hij wel gaan afpompen). Maar doe dit alleen als laatste redmiddel, kokend water kan natuurlijk te heet zijn en de machine juist helemaal kapot maken.

Nieuwe kaars kopen. Toegevoegd na 42 seconden: Geintje :-)

Je kind op het matje roepen en uitleggen dat zoiets niet kan. Laat hem/haar de afwas doen of iig, helpen ermee.

Dit probleem is heel actueel bij mij. Ongeveer een half jaar geleden overkwam dit mij ook. Door er veelvuldig tientallen liters kokend water doorheen te laten lopen, kwam er wel kaarsvet naar boven drijven, maar het water werd niet weggepompt. Aangezien het een vrij nieuwe vaatwasser betrof, liet ik er een bevriende monteur naar kijken, die enkele dure onderdelen verving. De vaatwasser heeft het met tussenpozen enkele keren gedaan, daarna kreeg de verstopping weer de overhand en moest het geheel weer uit elkaar. Uiteindelijk kostte het -afgezien van alle ellende en ongemak- verdeeld over een half jaar- meer dan €300.- aan nieuwe onderdelen en montage, dus het was een wijs, maar te laat genomen besluit om het hierbij te laten en over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe. Deze week wordt het bezorgd. Hoera!

ellende... heet water?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100