Hoe onderhoud je een marmeren snijplank?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met zachte zeep schoonborstelen , drogen en met een met arachide olie bevochtigd lapje inwrijven. Ik veronderstel dat het een snijplankje is om kaas op te serveren. Indien het een snijplank is om in de keuken groenten of andere etenswaren te snijden, moet ik je dit ten sterkste afraden . Twee woorden: niet doen! Glas en steen zijn zo hard dat het ontzettend slecht is voor messen. Alle pluspuntjes voor hygiene ten spijt. Tenzij je het niet erg vindt een vermogen te spenderen aan de slijper. Aanrader is een dikke beukenhouten snijplank. Een genot voor je messen en voor jezelf. En dat verhaal dat je geen houten snijplanken in de keuken mag gebruiken, is allang weer achterhaald. Dit was één van de vele miskleunen die via Brusselse "specialisten" verplicht gesteld werd.

Met voorzichtigheid behandelen. De beste manier is gewoon met een vloeibare zeepsoort afwassen, niet in de vaatwasser uiteraard. Eventueel af en toe inwrijven met een beetje olijfolie. Vergeet niet, marmer is een harde soort kalksteen en dus kwetsbaar. Nooit zuren of chloor gebruiken, dat is funest.

Niet gebruiken. Of je messen worden bot. Of je plank raakt beschadigd en verkleurd (denk aan rode uien..) Het is nooit goed... Leg hem mooi neer met je rode uien niet gesneden) voor de sier. En gebruik houten of plastieken planken van de Action, Xenoss of Aldi voor het snij-werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100