hoe krijg ik roestvlekken weg onderaan in mijn toilet?

Bij de renovatiewerken in mijn huis zijn er nageltjes in mijn toilet terecht gekomen. Die zijn er een tijdje blijven liggen en nu is er onderaan een bruine plek wat uiteraard een heel vies gezicht is, het lijkt wel alsof er steeds stoelgang in mijn toilet ligt. ik heb nu blauwkleurige spoeling gekocht om het te camoufleren, maar dit druist wat in tegen mijn milieubewust leven.
Omdat er onderaan het het toilet water is kan ik onmogelijk met roestverwijderaar werken. Deze zou immers teveel verdund worden.
Is er een andere manier om die roestvlekken weg te krijgen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Bleek (javel) helpt alleszins niet tegen roest, al geprobeerd.

Toegevoegd na 25 minuten:
als ik het kraantje dicht draai en spoel, blijft er water zitten in mijn toilet. uitscheppen gaat ook niet, ik heb dat al geprobeerd maar kan er heel moeilijk bij.
misschien als ik heel lang schep en dan met een spons de rest "opzuig", maar dat is megaveel werk dus liever een alternatieve manier...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het belangrijkste is om eerst zoveel mogelijk water uit je pot te scheppen,dan kun je het alsnog met roestverwijderaar doen maar het enige wat echt goed help waarom ik je dat ook liever aanraad is om er een fles cola in te doen, ( het allerbeste tegen roest)uurtje in laten trekken en dan zou het weg moeten zijn! Succes Toegevoegd na 4 minuten: Kraantje dichtdraaien en doorspoelen is uiteraard een betere en makkelijkere oplossing! Cola staat er om bekend dat je daarmee "bijna"alle roest weg krijgt!

Je kunt het beste het kraantje dicht draaien dat de stortbak vol laat lopen met water,dan doortrekken zodat je w.c. pot leeg komt te staan en dan een roestverwijderaar gebruiken.

Met een puinsteen schuren Je moet er dan wel met je handen in Je kan ook nog mierenzuur gebruiken of een sterke ontkalker De roest zit waarschijnlijk op wat kalk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100