Reinigt een professioneel diepstoomapparaat een vloerbedekking echt goed en blijvend?

De gebruikte vloerbedekking ligt in een winkel die de dochter van mijn man gaat huren. Het ziet er nu een beetje vies uit en ze wil het laten diepstomen.
Volgens mij knapt het tapijt er in het begin wel heel erg van op en ziet het er weer prachtig uit, maar na korte tijd komen de vlekken weer terug en trekt het zelfs meer vuil aan dan eerst.
Heb ik gelijk of overdrijf ik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn ervaring is ook dat het in 1e instantie schoon wordt, maar sneller weer vuil aantrekt. Het schijnt dat met het schoonmaken ook een 'beschermlaagje', wat het ook wezen mag, verwijdert

Ik heb ook de ervaring dat het in eesrte instantie erg goed schoon is geworden maar binnen de kortste keren weer vuil is. Gereinigde vloerbedekking lijkt het vuil veel eerder aan te trekken.

Als je stoomt met alleen water en geen schoonmaakmiddelen is er niks aan de hand. Door het gebruik van schoonmaakmiddelen haal je idd een beschermlaagje weg. Dat het kleed sneller vuil lijkt komt omdat het eruit ziet als nieuw. En iets wat nieuw is lijkt sneller vuil te worden... Maar dat is een kwestie van direct een doekje erover zoals je bij een echt niet tapijt ook zou doen. De vlekken die er eerst zaten komen echt niet meer terug hoor. Ze worden gewoon vervangen door andere nieuwe vlekken.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik weet wel zeker dat je gelijk hebt. Door het reinigen gaat ook de bescherming uit de vloerbedekking en zal dus sneller vuil aanpakken. Maar ja wat is wijsheid, nieuwe vloerbedekking of reinigingen.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100