Wat te doen als een kat in onze kinderzandbak heeft geplast?

De kat van een buurvrouw heeft hoogstwaarschijnlijk in de zandbak van mijn zoontje geplast. Het stonk vandaag nogal en ik heb 'm al eens moeten wegjagen (toen wel net steeds op tijd gelukkig). Ik vind het zeer onprettig en weet niet hoe ik dit moet schoonmaken.

Ook i.v.m. besmetting van kinderen. Of zitten wormen alleen in ontlasting van de kat en niet in de plas?

Heeft iemand een goede tip hiervoor? Het zand eruit scheppen heeft niet veel zin omdat ik niet kan zien waar het is gebeurt. Er is namelijk ook met water gespeelt in de zandbak...

Alvast heel hartelijk dank voor degene die mij kan helpen!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die stank is heeeeel hardnekkig. Een bovenste laag eruit scheppen en een flinke emmer met heet water en flink wat azijn door de rest van het zandbakzand scheppen en laten drogen werkt redelijk. Om te voorkomen dat ze er weer ingaan kun je tweezijdig plakband of plakfolie met de plakkaat naar boven in de zandbak leggen, of op het deksel. Katten vinden dit verschrikkelijk vervelend voelen aan hun pootjes en als het om 1 dader gaat, zal deze de link van mogelijke kattebelletje/plakpootjes snel leggen en de mogelijke kattebelletje/ zandbak gaan ontwijken..... Succes! En idd, urine kan geen kwaad. Toegevoegd na 3 minuten: Plakkaat is plakkant en kattebelletje is kattebak..... Mijn iPad bemoeid zich met mijn zaken. ;-)

allereerst kan ik je geruststellen: kattenurine zorgt niet voor besmetting met wat dan ook. maar fris is natuurlijk anders, en vroeg of laat gaan de katten er ook in poepen. zo'n zandbak is veel te verleidelijk. ik zou de bak toch zoveel mogelijk uitscheppen, vullen met vers zand, en zorgen voor een afdekmogelijkheid als de kleine er niet mee/in speelt. of de tuin ontoegankelijk maken voor katten, al is dat natuurlijk een beetje de omgekeerde wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100