Waarom mag je aan de was geen wasverzachter toevoegen als je in de droger droogt.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

even een stukje knip en plak werk (maar mét bronvermelding..) : als je was met wasverzachter in de droger doet en dit iedere keer opnieuw ontstaat er door de wasverzachter steeds een klein vettig laagje op je sensor. in de wasdroger zit een klein staafje een sensor, die voelt of jou was droog is. als je iedere keer was met verzachter in je droger doet komt er een laagje over die sensor waardoor hij niet meer goed voelt of het droog is en als hij dit niet meer voelt slaat je wasdroger dus niet af als het wel droog is uiteindelijk loop je hierbij ook brandgevaar omdat hij de droge was nogsteeds verhit!!!

Bronnen:
http://www.yunomi.nl/artikel/zorg-dat-jij-...

wij hebben onze droger al 10 jaar en we gebruiken altijd wasverzachter met wassen en de droger is nog nooit gerepareerd dus het kan niet zoveel kwaad hoor om wasverzachter te gebruiken

wasverzachter bestaat uit siliconen als deze warm worden heb je kans dat je filter dicht komt te zitten waardoor de werking van het filter niet optimaal is. hierdoor gaan de pluisjes in je droger rond zwerven en komen op plekken waar ze niet horen te komen b.v het verwarmings element. Dit is voornamelijk het probleem bij condensatie drogers. de 2 bovenstaande peronen hebben waarschijnlijk een luchtafvoer droger. hier is het risico kleiner doordat de rest pluisjes door de slang naar buiten worden afgevoerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100