waarom is het stof in het pluizenfilter van de wasdroger altijd grijs?

Nou, OK als ik mijn knalrode moltons erin droog is het stof rood-bruin-grijs en bij een spierwitte was is het lichtgrijs maar bij een gewone bonte was met veel blauw en groen en geel is het stof toch altijd die zelfde kleur steengrijs.

Ik had meer "bruinig"verwacht, die kleur die je ook krijgt als je willekeurige kleuren verf mengt (dat wordt nooit grijs). Iemand een idee hoe dat komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet altijd zo. Als ik alleen witte was draai, is het stof ook wit. Als ik spijkerbroeken en donkerblauwe was draai is het toch echt blauwig. Het klopt wel dat het vaak grijzig is, maar dat komt omdat de meeste kleuren stof bijelkaar een soort grauw grijs vormen.

in de droger zelf (niet in de filter dus) zit ook een behoorlijke hoeveelheid stof van de vorige droog beurten. dit gaat circuleren in de droger en komt ook bij het stof van je blauwe, groene of gele was. dit mengen van kleurtjes zal resulteren in grijs. bij het drogen word lucht aangezogen wat ook stof kan bevatten. stof van spijkerbroeken, of rood beddengoed bijvoorbeeld zijn minder transparant en laten zich niet zo makkelijk vermengen met de lichtere kleuren. de rode of blauwe pigmenten vallen meer op zodat de stof niet grijs is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100