Hoe kan ik het beste een waterkaraf schoonmaken en drogen?

Ik drink dagelijks water uit een waterkaraf, welke een smalle opening heeft met een dop. Hoe zou ik deze het beste kunnen schoonmaken en drogen?
Je kan er bijvoorbeeld moeilijk met een theedoek in om te drogen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan ragers om flessen schoon te maken. Je hebt er met (plastic) haren die zowat overal in kunnen en je hebt er met een stukje rubber eraan. Die laatste zijn eigenlijk meer schrapers. Met droog zout kan je goed schoonmaken of met schoon zand. Zout en zand schuren. Schuurpoeder en vloeibaar schuurmiddel schuren ook. Toegevoegd na 4 minuten: Drogen kan je door je karaf op de kop in je droogrek te zetten. Heb je geen droogrek dan op de kop in een vergiet met theedoeken er omheen zodat hij niet omvalt maar er wel van onderen lucht bij kan om hem vanbinnen te laten drogen.

De karaf kun je makkelijk reinigen, door er een paar Steradent tabletten in te doen, eventueel in kleine stukjes gehakt, de karaf vullen met warm water, tot ongeveer de helft. Er bestaan ook speciale balletjes, waarmee je je karaf kunt reinigen, zie ze in de bron. Het drogen kan in de oven, op een lage temperatuur, maar ook met behulp van een fohn, al is dat laatste niet erg hygiënisch. Wel even omspoelen voor gebruik.

Bronnen:
http://www.fonq.nl/product/riedel-karaf-re...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100