Waarom vang ik het meest stof in mijn badkamer?

Natuurlijk vind je in mijn huis (in die van iedereen) stof. Ik word er niet goed van. Wij hebben in het huis over het algemeen veel koloniaal en glanzend zwarte apparaten, hierop zie je ook veel (en snel veel) stof, maar niet zoveel als dan in m`n badkamer!
Waarom waarom...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ditzelfde probleem en vroeg mij ook altijd af hoe dit kwam. Toen we het toilet gingen renoveren, werd er iets aan het afzuigsysteem gewijzigd, waardoor dat beter ging werken. Vanaf dat moment had ik dit probleem ook in de toiletruimte. De mechanische ventilatie zuigt stank en vocht af, maar helaas..... hij trekt stof aan.

Heb je wellicht een afzuiger in je badkamer die regelmatig aanstaat en laat je de deur(en) ertoe open?

Stof is niets meer en minder dan huidschilfers van de levende wezens in huis. Ik denk dat het niet zo is dat je in de badkamer méér stof hebt, maar dat het meer líjkt omdat de ruimte kleiner is. Ter vergelijking: schenk eens 250 ml water in een groot glas én 250 ml water in een klein glas en vraag vervolgens aan andere mensen in welk glas meer water zit. Bijna alle mensen zullen zeggen in het kleine glas. Het is dus optisch bedrog.

Dit kan met te maken hebben met 2 dingen: misschien heb je geen raam in je badkamer? In slecht geventileerde ruimtes in huis is er meer stof. Staat je wasdroger in de badkamer? Een wasdroger zorgt voor meer stofdeeltjes in de lucht.

Dat er in een badkamer meer stof ligt is puur gezichtsbedrog. De badkamer is in vele gevallen een vochtige ruimte. En vocht heeft als vervelende eigenschap dat stof donkerder van kleur word. Hierdoor lijkt het alsof er meer stof ligt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100